Årets prestation när Dallas blev snabbast i Sverige

Årets prestation.
Åttaårige Dallas rusade runt Solvalla i vansinnestempo på onsdagskvällen.
– Det var inte helt oväntat för oss. Det är en helt fantastisk häst, jublade skrälltränaren Linn Strandqvist efter uppvisningen på årets snabbaste tid i Sverige.
En skräll som bidrog till att ett system tog hem hela åttarättspotten och fick över 7,7 miljoner kronor.


En snöstorm hade lamslagit huvudstaden under dagen.
Men idogt arbete av banpersonalen i kombination med uppehåll gjorde att Solvalla kunde bjuda på "en fin vinterbana" som några aktiva beskrev det under tävlingarna.
Men att det skulle vara en bana för rekordtider kunde nog ingen ana.
Och att Dallas skulle svara för vad som måste betecknas som årets främsta prestation på svensk mark var inte mindre svårt att räkna ut.
Via tredjespår fram utvändigt tryckte körande Jorma Kontio på i 1.10-fart första varvet för att knäcka ledande Rally Inge. Men istället för att tvärstanna efter en obegripligt optimistisk styrning så dundrade Dallas undan i överlägsen stil på 1.11,1/1 640 meter autostart - årets särklassigt snabbaste tid i landet.
– Tränaren sa att hästen skulle vinna och att det bara fanns en taktik, att köra framåt. Det passade bra med en dålig kusk... Jag ryckte tussarna men hade norsken kvar och det fanns lite krafter sparade. En jättefin häst att köra, konstaterade Kontio.
Tränaren heter Linn Strandqvist och hade en helt annan syn på loppet än spelarkollektivet som bara la två procent av insatserna på hästen som var segerlös i 19 starter sedan januari 2021.

– Gud vilken jäkla häst, vilken comeback. Han är bäst. Jag har sagt det i många intervjuer. Jag åker inte till Solvalla för att fega ur. Vi visste vad vi hade. Han drog inte ens norsken, vi sparar den växeln ett tag till, jublade Strandqvist som inte lär behöva vänta två år till på nästa triumf om hon kan konservera den här formen.

Publicerad torsdag 9 mars 2023.