Tre prestationer som stack ut

Tre insatser som satte sig på närhinnan.

Natorp Bo, Kitty Hawk och Laban Lagö svarade alla tre för något alldeles extra.


Efter starka träningsrundor gjorde Natorp Bo debut för Joakim Lövgren, Natorp Bo dansade fram på banan och stack undan med många längder över upploppet.

– Det är verkligen en läcker häst, men han har ju tidigare visat att han kan det här. Nu var det bara ett rent nöje att få följa med, sa Lövgren efter vinsten.

Natorp Bo är uppe i Silverdivisionen där det brukar vara stentufft, givetvis är det målet – men tanken är att vänta lite.

– Vi kanske försöker hitta något lättare lopp innan vi går in i hetluften.

imageqzj7e.png

Kitty Hawk kom med fina meriter, men förhandssnacket i det första uttagningsloppet för ston i Breeders Course handlade mycket om Alessandro Gocciadorors duo. Med Esmeralda Bez (Adrian Kolgjini fick låna av Gocciadoro) i ledningen och stallkamraten Esperia Font utvändigt såg loppet ut vara låst, Kevin Oscarsson bakom Kitty Hawk ville annat.

– Jag kände att det gick långsamt och vet att hon är snabb, så jag vred på.

Och vilken svepning, på 200 meter hade Kitty Hawk rundat fältet och övertagit ledningen. Sen höll hon säkert undan för bra avslutande Sierra S.

– Hon har ju otroliga fartresurser den här, sa tränaren Stefan P Pettersson och fick sedan något drömmande i blicken när finalen på Solvalla under Elitloppshelgen kom på tal (600 000 kronor väntar vinnaren i Breeders Coursefinalen för ston). Det kommer att bli härlig helg.

Fast innan loppet låg förstås Stefan lågt.

– Hon har bara gjort fina lopp sedan hon kom till mig. Ändå vågade jag inte riktigt tro fullt ut den här gången. Det var så mycket snack om italienska och holländska hästar.

 

Laban Lagö segerdefilering.jpg

Conrad Lugauers Laban Lagö har alltid visat hög kapacitet, men inte alltid fått ut sin kapacitet. Nu satt han i sjunde ytter, var sist in på upploppet – men var ändå först i mål.

– Han rörde knappt marken över upploppet, sa Lugauer och lät riktigt imponerad.

Laban Lagö har alltid visat kapacitet, men det är inte alltid som han fått visa det.

– Vi mer eller mindre började om med honom, jag fick lägga upp det som jag önskade och det verkar ha gett resultat. Idag var han ju riktigt fin.

Hvenhilda Quick målgång2.jpg

 

Dagens mest lyckade vinnare?

Kanske var det Hvenhilda Quick som med ny utrustning gled undan från ledningen på ett fint sätt. Delägaren Ulrika Olsson–Alm hade vunnit Haj Fajv–tävlingen och blev bortskämd på restaurangen när Hvenhilda vann karriärens första seger.

– Hon var lite omogen förra året, nu har hon tränat bra i vinter och är normalt ganska stark, berömde tränaren Thomas Uhrberg.

 

Dubbio Amletico målgång.jpg

Från tävlingsdagen noterar vi att framgångarna för Gustav Johansson fortsätter. Nu blev det en dubbelseger tillsammans med Pantocrator och Dubbio Amletico. Båda tränas av Jerry Riordan, men den förstnämnde är uppfödd av satsande Tord Olssen.

blobid2.jpg

– Vi visste att han kunde springa, när han nu fick trava in sig så fungerade han bra. Vi tror att det är en rätt bra häst, sa en nöjd Olsson.

Stall Untersteiner plockade två segrar; Fashion Monger sträckte på sig i lite flegmatisk stil för Johan medan All For Love serverades ett drömlopp av Peter och tackade för det genom att spurta till en bekväm seger.

 

Muscle Rex målgång2.jpgMuscle Rex såg ut att vara något extra. Direkt till ledningen för Stefan Persson (hustrun Linda tränar) och sedan var det lugnt.

– Han var verkligen tävlingssugen idag, sa Stefan. Så fort de andra närmade sig så tog han tag i bettet. Det är en fin häst som har för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet.

Dagen avslutades med att danske Bjarke Haagensen tillslut kom fram i rygg på ledaren med Hurricane Photo DK trots spår elva på tillägg. När luckan sedan kom blev segern säker.

 

Publicerad onsdag 3 maj 2023.