Perfekt genrep för Önas Prince — vann Copenhagen Cup

Önas Prince dominerade Copenhagen Cup från start till mål.
En perfekt uppladdning inför Elitloppet.
– Det är tveksamt om han ens behöver duscha, sa Per Nordström efter söndagens storseger.


Efter en avbruten start kom hästarna i Copenhagen Cup (V75-6) i väg i det andra startförsöket och Per Nordström var bestämd och bombade till ledningen med Önas Prince från spår 7 bakom startbilen. Väl i spets fick Nordström bestämma tempot och loppet utvecklades precis som han ville.
– Han visar vilka kvalitéer han har. Jag körde så långsamt som möjligt och ville spara så mycket som möjligt till Elitloppet, det är tveksamt om han ens behöver duscha. Jag fick precis det formbesked jag ville ha och med det här loppet ska han vara på topp om 14 dagar, sa Per Nordström.
Önas Prince såg lite bekväm ut på upploppet men Per Nordström behövde ändå inte vara överdrivet aktiv sista biten för att säkra segern före tappre Calle Crown och Seven Nation Army, som båda avslutade plusbetonat.
Segertiden för Önas Prince blev 1.10,2 över distansen 2 011 meter autostart och sexåringen kommer nu till Elitloppet som obesegrad i år efter tre starter.
– Vi var och nosade i fjol och det känns som att vi kommer med en ännu häftigare pålle i år, sa Per Nordström.

image7fgw.png
Ytterligare framgångar för Jägersro blev det då V75-omgången avslutades med Stoeliten där favoriten Nova Mahiron ledde från start till mål tillsammans med sin tränare Thomas Uhrberg.
- Det är en jättefin häst, en topphäst. Hon är snabb och sedan ger hon allt i loppen. Jag är jättenöjd hur hon börjat i år, sa Thomas Uhrberg.

Publicerad söndag 14 maj 2023.