Lars I den stora vinnaren på Gentlemannadagen

Lars I Nilsson blev den stora vinnaren på Gentlemannadagen. Han startade tre hästar, alla vann. Och alla vann från ledningen, men med tre olika kuskar.

Det som nog gladde Lars mest var att Sweetman var tillbaka som en vinnare.


– Jag är så glad för den här hästen. Han har betytt så mycket och varit vår stjärna de sista åren. Jag är otroligt tacksam att hästen har gjort så mycket reklam för oss.

Från ledningen är han vass, nu stämde allt och tillsammans med Stefan Persson gav han inte de andra någon chans.

– Han är som en unghäst, rädd för allt. Men han har fin teknik, bra fysik och en härlig löpskalle.

Ändå är det nio månader sedan han fick vinna senast.

– Det har strulat lite och vi har haft lite punschiga lägen. Nu hoppas jag att han kan starta på lite för han är som bäst när han startar regelbundet.

 

imaget474z.png

Nästa vinnare från Lars I Nilssons stall var High Hope Lee. Här var det alltså också ledningen och sedan hade Adrian Kolgjini inte några bekymmer.

– Hon var ju bra i Drottningens Pokal och är inte långt efter de bästa. Kanske övermatchar vi henne, men tanken är att hon ska starta både i Stosprintern och Stochampionatet. De loppen går nu, så vi måste prova. Annars är det bara att gå tillbaka till vanliga lopp efter det.

Aramis Face målgång.jpg

Tillsammans med Christoffer Eriksson såg Aramis Face till att Lars I Nilsson blev 100 procentig. Här var det också ledning från start till mål.

– Det är ju en V75–häst i grunden. Han har kommit tillbaka på ett bra sätt. Nu fick vi ledningen och det underlättar ju.

Thomas Uhrberg har bra snurr på stallet, dagens seger tog han med De Chambeau som fick ett drömlopp i ryggar och tackade genom att avsluta bra till karriärens första seger.

– Han växte mer och mer under loppet, berättade Thomas. Han är fortfarande lite lugn och flegmatisk men några starter till så lär han sig nog.

De Chambeau segerdefilering.jpg

Johan Untersteiner tog som vanligt för sig när han gästar Jägersro. Själv vann han med Winner Brodde som i det allra sista steget plockade ner Nyras Lars R (Christoffer Eriksson) och sedan lånade han ut Global Dictator till Peter Arnqvist som kunde vinna KGB–priset från andra utvändigt.

Winner Brodde prisutdelning2.jpg

När det handlar om monté är Tova Bengtsson vass. Perfekt tempobedömning i ledningen gav Quite a Quality det försprång som krävdes för att hålla undan för favoriten Kung Edward.

Pantocrator (Gustav Johansson) och Zebulon (Dwight Pieters) serverades båda vilsamma löpningar och båda avslutade då rappt till segrar.

Vi noterade också en enkel spetsvinst för Cassandra Ferm och Rick Ebbinge.

 

Publicerad fredag 19 maj 2023.