Jazzy Perrine fullbordade fantastisk helg för Malmqvist

Vilken helg för Tomas Malmqvist.

Lördagens succé med vinst i Harper Hanovers och försöket till Sweden Cup följdes upp med seger i Fyraåringseliten för ston med Jazzy Perrine på nya svenska rekordet 1.09,0.


– Hon var helt makalös, sa Tomas efter vinsten. Från dödens ska det inte gå att vinna.

Jazzy Perrine fick alltså ett tufft lopp först i andraspår, men när kusken Björn Goop bad om lite extra lämnade hon favoriten Joviality med 20 meter.

– Fy fan vad hon gick i dag. Hon har tävlat under andra förhållanden i Frankrike, men visat att hon är en topphäst. Hon har fantastisk teknik, är stark och rejäl. Jag kan inte riktigt säga vad det är som gör henne så bra. Den här segern var pricken över i:et på en fantastisk helg.

Björn Goop var också imponerad:

– Jag måste säga att jag är lite chockad över hur bra hon var, hon var fantastiskt duktig. Hon har travat mot de bästa i sin årgång mest varje gång och även gjort bra lopp mot hingstarna. Med helt andra förutsättningar i dag tyckte hon helt enkelt att det var skitkul. Det är tufft på Vincennes, men det har utvecklat henne.

Förre stortränaren Stefan Hultman, numera expertkommentator, hyllade också Malmqvist:

– Han har tagit stora steg som tränare och är absolut en av de absolut bästa vi har.

Tomas delar som bekant sin rörelse mellan Sverige och Frankrike. Nu kom han till Solvalla med fem hästar; det gav alltså tre segrar i riktigt stora lopp – och som i förbifarten vann hans Isla Jet ett lopp på Enghien med 350 000 kronor i förstapris.

– Otroligt bra resultat, jag har nog aldrig haft så bra hästar i så bra form till den här stora helgen.

Tomas är den tränare i Sverige som kört in mest pengar så här långt, nu fick också visa upp sig för den riktigt stora travpubliken.

– Jag njuter verkligen av de här framgångarna.

En lyckad helg där stall Malmqvist drog in närmare 1,8 miljoner.

 

Publicerad söndag 28 maj 2023.