"Han blir tio meter bättre för varje start"

– Han har nog blivit tio meter bättre för varje start han gjort.

Orden kommer från Joakim Lövgren och det handlar om Global Difference som tog sin femte seger i den sjunde starten.

Och det var en seger som lovade mer.


Global Difference fick verkligen inget enkelt lopp; första varvet avverkade ute i tredjespår innan man tog sig ned i dödens. Ledande Global Bam Bautin fajtade emot, men kunde inte stå emot den sista biten. Fortsättning följer stall Lövgrens talang.

  Han tog fram hornen i pannan i dag. Han fick inget gratis, man kan säga att han tog den här segern själv. Det är jättekul att hästen utvecklas av loppen, han är både stark i benen och i psyket. Fast han är så orolig och bekymrad före loppen är han bara inställd på att kriga när det gäller.

imagenpza.png

Maria Törnqvist och Dwight Peters gästade Jägersro för andra tävlingsdagen på kort tid – och även den här gången slutade det med seger. Bold Request var toppfin från ledningen.

– Det är ju de här loppen vi vill vinna, sa en påtagligt nöjd Peters efter spetsvinsten.

Spetsvinst blev det också för Nina Ginto, Stefan Persson körde och hade lite bry på upploppet.

– Jag anade att Joakim Lövgren (Lady Beluga) kom i full fart långt ute i banan, men hade också en häst i rygg (Lucifer Boko) med krafter.

 

Nina Ginto prisutdelning.jpg

Nu löste sig allt för Persson. Lady Beluga hann inte förbi och Gustav Johansson fick aldrig luckan med Lucifer Boko. Och innan dess hade Stefan dessutom vunnit med Monrose Wine (Johan Untersteiner tränar) på ett bra sätt före stallkamraten Farina.

– Det artar sig till en bra kväll, sa Persson.

Preben Sövik har svarat en fint tränarjobb sedan han fått Rex Tile i träning. Tredje starten för Sövik, den här gången med lärlingen Moa Bolinder i vagnen, gav också den tredje vinsten.

– Jag körde till ledningen och det har ju fungerat bra för mig tidigare, sa Moa. Visst gick det fort en bit, men redan varvet kvar hade jag en bra känsla.

Och visst stämde det. In mot upploppet lämnade Moa och Rex Tile resten av gänget.

– Han har varit fantastiskt bra sedan han kom till oss. Han har tre raka segrar nu och det känns som om han blir starkare och bättre för varje gång han startar.

 

imagebc15.pngKvällen inleddes med en häftig duell mellan Global Election och Run Queen Run. Global Election fick ett lite tuffare lopp, men var ändå starkast den sista biten för Markus Waldmüller.

– Det var två riktigt fina hästar, berömde Markus efter vinsten.

Global Election målgång.jpg

Johan Untersteiner fick revansch i loppet efter då hans Mellby Korall hade en lämplig uppgift. Johan kunde smyga i ryggar fram till upploppet och avgjorde då enkelt med gott om krafter kvar.

– Det var skönt att hon fick ett så behagligt lopp, hon har fått gå utvändigt ledaren flera gånger, tyckte Johan.

Moons Dinero målgång.jpg

Kent Knutsson och Elitloppsveckan har en historia ihop.

Då var det 2005 och 2006 och hans stjärna hette Max Flukt som de åren vann Harper Hanovers på Solvalla. Nu ser Knutsson ut att ha fått fram en ny stjärna.

Det handlar om 4-årige Moons Dinero som nu tog sin andra raka seger.

– Han kunde ha sprungit ett varv till i samma tempo, berömde Knutsson efter uppvisningen.

Moons Dinero inledde karriären redan förra året, han var hårt spelad men galopperade bort sig båda gångerna.

– Jag ville starta honom lite för att han skulle få rutin, balansen hittade jag inte riktigt så han galopperade. Nu har vi hittat rätt och nu känns han hur bra som helst.

Kent Knutsson är känd för att komma med vältränade hästar. Max Flukt vann alltså det prestigefyllda långloppet under Elitloppshelgen två år i rad. Och det ena året gjorde han det på nytt världsrekord.

– Det var fantastiskt att vinna det loppet en gång, nu har jag fått göra det två gånger. Max Flukt var en otrolig individ, gjorde jag något fel så rättade han till det.

Nu är det givetvis elakt att jämföra en orutinerad 4-åring med Max Flukt, men det fanns likheter i sättet att löpa och att dra hårt i ledningen.

– Det här är en helmysig häst, snäll och intelligent. Och de måste de vara för att kunna gå lång som travare.

America Dream segerdefilering.jpg

America Dream har inte haft någon tur i de senaste starterna, men nu kunde han runda ett fält tillsammans med Axel Jacobsen.

– Det har strulat lite på slutet. Han blev påkörd så han galopperade och i starten var han nästan rädd för de andra hästarna. Men nu stämde allt och det var skönt.

Notera att målfoto lopp 3 saknas.

 

Publicerad torsdag 25 maj 2023.