Waldmüller bäst i långa loppet

Ett av de längre loppen i landet.
Över dryga 3600 meter orkade inte jättefavoriten Versace Face trava utvändigt ettrige tysken Eagle Rock på onsdagskvällen och en skräll i Smålandsstayern var ett faktum.
– Han har en otrolig inställning – en helt underbar häst, sa körande Markus Waldmüller efter segern som bidrog till storutdelningen sju miljoner för alla rätt på V86.


Småländska Vaggeryd arrangerade sin största tävlingsdag för året på onsdagskvällen.
En satsning på sommartravet av Svenska Travligan- och sommaren visade sig från sin bästa sida med 20 grader varmt och sol långt in på kvällen.
Spelet var V86 med samtliga lopp på banan och det bjöds fyra försökslopp i STL med bland annat bronsdivisionen på kupongen.
Conrad Lugauer som tidigare i år blev Solvallatränare hade tre hästar till start. Förstemannen Markus Waldmüller som stannat i Skåne och basar för verksamheten där körde samtliga.
I extremloppet Smålandsstayern över dryga 3600 meter hade Waldmüller planen klar på förhand med femårige tyskfödde Eagle Rock som innan onsdagen var obesegrad i ledningen efter tre starter.
Markus Waldmüller stod start med Eagle Rock och tog hand om kommandot redan efter 400 meter. Efter en lugnare inledning ökades tempot succesivt.
Örjan Kihlström som hade parkerat utvändigt 1500 meter från mål med kvällens största favorit Versace Face (63 procent) började få problem redan 600 meter från mål.
Markus Waldmüller såg till att rycka och vann förvånansvärt enkelt styrketestet. Segertiden 1.15,9 över 3654 meter. Förstapriset 150
000 kronor.
– Han har haft mycket bekymmer i sitt liv den här hästen som gjort att han inte kunnat vara med i de stora loppen. Ja, han har tjänat alldeles för lite pengar, sa en glad Waldmüller.

Publicerad torsdag 29 juni 2023.