Vivid Wise As kommer till Hugo Åbergs Memorial

I torsdags tog Vivid Wise As sin 18:e Grupp 1 seger när han vann  Gran Premio Gaetano Turilli i Rom. Dagen efter tackade tränaren Alessandro Gocciadoro ja till en inbjudan från Jägersros sportchef Mats Ahlkvist och blir därmed den andra hästen som är klar för Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial.


– Det blir alldeles perfekt, säger Gocciadoro. Vi har siktat på Åbergs under en längre tid och det ser helt perfekt ut får vår del.

Mats Ahlkvist är också givetvis nöjd med att ha fått en internationell stjärna till storloppet.

– Vivid Wise As har ju otaliga gångar visat att han är en häst som tillhör den allra yppersta eliten. Det känns verkligen som om vi har börjat lägga en stark grund till årets storlopp.

En tredje inbjudan är skickad – och den har gått till den franske stjärnan och Elitloppstvåan Go On Boy.

– Jag hade ett bra samtal med Romain Derieux i förra veckan och han var seriöst intresserad, men har inte lämnat definitivt besked ännu, säger Ahlkvist.

Helt klara för Åbergs är nu Önas Prince och Vivid Wise As.

Till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial, som avgörs över 1609 meter, kommer också vinnarna från Årjängs Stora Sprinterlopp den 15 juli och St Michel i Mikkeli den 16 juli att få en inbjudan.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1000 kronor per meter. Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 25 juli.

Publicerad fredag 30 juni 2023.