Stefan Persson dominerade lunchen

Fredagens travlunch på Jägersro, ingen tvekan om vem som var dagens man. Stefan Persson åkte ner från Halmstad och körde hem fyra av de sex V65-loppen!


Han inledde med Kookaburra Cheri från Ola Samuelsson som tog spets efter 600 och sedan inte gick att fånga i årets första seger.

– Skönt. Det har varit tjurigt ett tag. En svajig vår och man har undrat om hästarna inte räcker till när det går snabbare, men den här var jag nöjd med, sa tränaren Ola Samuelsson.

Stefan Persson fortsatte med tre ”familjehästar”. Wingait Johanna tränad av broder Håkan vann en stenhård centimeteruppgörelse med Musketeer och Adrian Kolgjini.

imagegcvy4.png

 

Från hustru Lindas träning kom för första gången utan skor Muscle Rex som först skyggade lite från sitt bakspår men fick tidig anfallsorder och vann bekvämt före ännu en Kolgjinihäst, Random Tile.

– En komplett och fin häst som inte är van vid voltstart och därför skyggade efter start, menade Stefan.

Brodern Håkan K selade sedan ut sin andra och Stefans fjärde V65-vinnare i Run For Sebastian, enda lilla överraskningen på streckspelet. Fyra hästar på linje över linjen och Stefan Persson hade på nytt målfotot till sin fördel.

– Men det borde varit fem vinnare. Warrior’s Tile hade jag vunnit V65-3 med om han inte slagit sig på ett knä och galopperat i ledningen ingången till upploppet, sa Stefan med ett snett leende.

Loppet vanns nu av ett annat Halmstadsekipage, Svend Dyhrberg med Last Joke.

 

Natorp Bo pris.jpg

Dagens skönhetspris till Joakim Lövgrens Natorp Bo. Inte bara vacker utan säkert en blivande V75-vinnare med imponerande segerlopp efter tredjespår fram utvändigt ledaren 1 500 före mål.

Vacker att skåda är även Adrian Kolgjinis treårslöfte Savastano som med 15,4 i livets andra start efter V65 avslutade dagen som även inleddes av Adrian med treårige Chaplin. Två ”gröna” hästar som spås fina framtida möjligheter.

blobid0.jpg

 

Publicerad lördag 3 juni 2023.