Oscar L A tvåa i Oslo Grand Prix

Hades de Vandels nordiska framgångar fortsätter.
På söndagen spurtade nederländaren hem Oslo Grand Prix.
- Jag hade 1.07,0 sista 500 meterna, upplyste segerkusken.


När Hades de Vandel vann en deltävling till Paralympiatravet i mitten av april var det hans första seger sedan 2021. Det följde han upp med en mycket stark insats som tvåa i Paralympiatravets final. Därefter har den Paul J P Hagoort-tränade sexåringen inte setts till på banorna innan han nu gick ut i Norges största lopp för den äldre eliten, och tvålade till motståndet via en tung spurt från andra par utvändigt.
– Vi fick en väldigt bra start och att två hästar galopperade underlättade för oss. Vi fick en perfekt resa i rygg på Aetos Kronos som pressade lite på ledaren och jag kunde vänta med attacken. Sedan är han väldigt snabb och jag hade 1.07,0 sista 500 meterna. Det är stort för mig att vinna ett sådant här lopp, sa kusken Robin Bakker.
Segern inbringade en miljon norska kronor och segertiden 1.10,0 över 2100 meter med autostart är tangerat löpningsrekord.

Goop besviken trea
Inledningsvis blev årets upplaga av Oslo Grand Prix småstökig när både Get A Wish och Seven Nation Army galopperade. Något som störde titelförsvararen Stotheshow som därefter aldrig kom in i matchen från fjärde par utvändigt. Ledningen tog Björn Goop med Moni Viking och efter beskedliga 1.12,5 första varvet var det upplagt för honom. Men på upploppet var han chanslös att svara attackerna bakifrån och i mål fick han nöja sig med tredjeplatsen efter att ha hållit utvändigt travande Aetos Kronos bakom sig.
– Tekniskt fel. Jag fick inte ner ”norsken” på höger sida och då springer han bara och försvara sig mot hästen han har utvändigt om sig. Jag tror kanske att det var segern som rök där, sa en besviken Björn Goop.
Andraplatsen gick till Joakim Lövgrens Oscar L.A. som avslutade mycket stark sedan han hittat loss från ledarryggen i slutkurvan.

Publicerad söndag 11 juni 2023.