Meja och Truls representerar Jägersro i WSCJ på Mallorca

World Summer Cup Junior är tillbaka.

Den första delen avgörs i Spanien, på Mallorca, på lördag och Jägersro har skickat Truls Sjöberg och Meja Andersson–Kajrup.


– Otroligt roligt och värdefullt, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist som är med som ledare och coach. Det ger våra ungdomar inspiration och erfarenhet, sen vet vi sen gammalt att de också knyter kontakter som kan vara värdefulla senare i karriären.

Meja Andersson–Kajrup har vunnit tre lopp i karriären, för de som känner till Jägersros amatörer kan vi nämna att Mejas pappa heter Micael och har det senaste året synts tillsammans med snabba Rock the Sock. Meja bor strax utanför Malmö och är skolad hos Anna Rogell på Jägersro travskola. Det är också med en skolhäst som hon tagit sina vinster. Nu har Meja en egen ponny, Humlan II, som hon kvalade in i början av juni.

imagej2edd.png

 

Truls Sjöberg kommer från Osby och har varit en mycket flitig deltagare vid Travskolans kurser och läger. Han har kört lite fler lopp än Meja och har vunnit sex av dem. Hemma på gården finns två egna ponnyer som han själv tränar och tävlar med.

20E92F02695A497AAF0CFA1794C5476A.jpg

 

– Vi har unga kuskar med oss den här gången, men båda är väldigt duktiga och rutinerade för sin ålder, säger Anna Rogell som är utbildningsansvarig på Jägersro.

Delegationen från Jägersro åkte ner till Mallorca under torsdagen, hann bli lottade på sina hästar under sena kvällen. Under fredagen blev det besök i de berömda Drakgrottorna och på kvällen väntade besök på travbanan i Palma där det är tävlingar. Under lördagsmorgonen får Meja och Truls bekanta sig med sina hästar och under lördagskvällen är det sedan tävling på öns andra bana – Manacor.

World Summer Cup Junior är ett internationellt ponnyutbyte mellan Jägersro, Spanien, Italien och Frankrike och deltävlingen i Spanien är den första för säsongen. Vid varje tillfälle körs två ponnylopp, till det första lottas deltagarna på sina hästar och till det andra byter kuskarna häst. Vinnaren får den häst som kom sist i det första heatet, tvåan den som kom näst sist osv.

Vid varje deltävling räknas det poäng och vinnaren är det land som samlat flest poäng efter de tre deltävlingarna.

Här är årets deltävlingar

29 juni–1 juli i Palma de Mallorca.

25 juli Jägersro (i samband med Hugo Åbergs Memorial).

26 augusti: Cagnes–Sur–Mer.

 

 

Publicerad fredag 30 juni 2023.