Familjen Kolgjini i centrum på flera sätt

Som så många gånger förr stod familjen Kolgjini i centrum

Kind of Magic FR, en helsyster till världsstjärnan Bold Eagle, debuterade med en lätt seger på Jägersro för Adrian Kolgjini samma dag som Viking Kronos, familjen Kolgjinis största stjärna genom alla tider, fick sluta sina dagar 28 år gammal.


”Hästhimmeln har idag fått sin finaste stjärna. RIP Viking Kronos”, skrev Lutfi Kolgjini på sociala medier.

Det vore orättvist att jämföra någon annan med ”Vikingen”, men Kind of Magic FR har potential att bli riktigt bra.

– En megatalang, sa Adrian Kolgjini efter segerloppet.

Uppfödd i Vomb, numera ägd av Karin Walter–Mommert och tränad av Adrian är Kind of Magic FR något extra.

– Det får ta lite tid med den här, men det kan bli riktigt bra. Hon visade också lite attityd när starten dröjde så länge, det gillar jag. Så ska ett bra sto vara.

image0btq9.png

Adrian vann också en imponerande seger med Nyras Lars R (Christoffer Eriksson tränar), trots ett lopp först i andraspår med favoriten Lazar Blevo i rygg blev det enkelt.

– Det är en häst för de klassiska loppen, jag körde bara mot Lövgren [Joakim] men när vi drog på så avgjorde han lätt.

Skrällen under lunchtävlingarna svarade Classic Brodde och Bernardo Grasso för. Spets, släpp, lucka och vass avslutning var det klassiska segerreceptet.

– Han har haft form en tid, sa en nöjd Grasso.

Classic Brodde målgång.jpg

Lorenzo Boko hade en bra uppgift på papperet, men det som oroade var om det skulle bli tokkörning från start. Men det blev precis tvärt om, Gustav Johansson kunde enkelt ta hand om ledningen och fick bestämma i låg fart.

– Det såg bra ut på förhand och det blev väldigt enkelt.

Be My Baby kan vara en stjärna på väg uppåt. Hon följde upp en fin insats på Solvalla senast med en säker seger från ledningen. Dick Robertsson tränar och var naturligtvis belåten.

– Vi hittade henne på en auktion, det är en jättefin häst. Vi kanske går mot Stochampionatet, men samtidigt kan du vara helt chanslös om du får ett dåligt spår så det kan bli ett ”Margaretalopp” en tid innan också.

Ulla Rols segerdefilering.jpg

Clas Lönner och Anne Haglund fick gästa vinnarcirkeln som uppfödare och ägare till Ulla Rols som vann den tunga vägen utvändigt ledande favoriten Kings Witch.

– Det är en syster till Olle Rols, hon var inte så intresserad av att träna i början en har börjat lära sig nu.

Och tre segrar och två andraplatser på sex starter är väl ett alldeles utmärkt facit,

 

blobid1.jpg

Markus Waldmüller får många chanser nu när Conrad Lugauer flyttat till Menhammar. Med Eagle Rock blev det först i andraspår, men ändå seger.

– Han öppnade inte så bra som jag hoppats, sen går det inte att jaga på honom för mycket. Men efterhand fick jag upp hoppet och han gjorde en stark insats.

Dagen avslutades med att Stens Rubin spårade hela vägen för Johan Untersteiner – tredje vinsten på lika många försök.

  

Publicerad fredag 9 juni 2023.