Christoffer Eriksson var lika het som sommarkvällen

Christoffer Eriksson var lika het som försommarkvällen på Jägersro. Efter några semesterdagar norröver var han tillbaka i hetluften – startade tre egna hästar och det slutade med maximal utdelning – två segrar varav den ena var en dubbelseger.

– Personalen har gjort ett gott jobb när jag har varit borta, sa Christoffer med ett brett leende.


Det började med en dubbelseger för lovande duon Mack Love och G R Torso. Christoffer körde själv G R Torso som galopperade in i första kurvan, Mack Love (Stefan Persson kusk) satt placerade som trea i andraspår. Persson såg till att Mack Love fick draghjälp fram till upploppet och väl där avgjorde han säkert.

– Jättekul att Mack Love fick visa det vi känt i träningarna de senaste veckorna. Det är en jättefin häst som ägs av Göran Kjellberg som är en dröm att ha som hästägare. Ger förtroende, har fina hästar och det skänker arbetsro.

GR Torso då  – ja, efter galoppen gick han riktigt vasst till andraplatsen.

– Det gick helt enkelt lite för fort in i svängen och han rullade över och galopperade. Sen gjorde han ett jättebra lopp så Mack Love hade fått sträcka på sig om han gått felfritt.

image9v00b.png

Men kanske var det Nyras Lars R som imponerade mest av Christoffers vinnare. Satt i kön – långt, långt från täten – in på slutvarvet. Sen fick han hästar som knappt gick framåt framför sig. Så Christoffer rundade hela gänget ute i fjärde/femtespår i slutsvängen.

– Det ska egentligen inte gå, men han är fortfarande låg klass i förhållande till sin kapacitet.

Nyras Lars R kan vara en häst för lite större årgångslopp fram emot hösten, men det finns olika alternativ.

– Riktigt vad vi ska hitta på nu vet jag inte. Han står ju bra till på V75, men det finns fina lopp till hösten också. Så jag får ta ett snack med ägarna om saken.

Global Election prisutdelning2.jpg

Markus Waldmüller tag för sig mer och mer som kusk sedan Conrad Lugauer flyttat till Menhammar. Nu visade han upp Global Election i ett bländande skick.

– Det är en riktigt fin häst, nu blev det lite trångt i starten men hon löste det fint och sedan gjorde hon nog sitt bästa lopp i karriären. Det är roligt när de utvecklas hela tiden.

 

Global Emotion prisutdelning.jpg

Dagen inleddes annars med en snygg seger för debutanten Global Emotion och Joakim Lövgren. Det var ledningen som gällde och sedan tog han emot favoriten Connors Broline i en rapp avslutning.

– Han var mycket fin från start och gjorde sedan allt rätt. Det var två gina hästar som avslutade snabbt och jag gillar verkligen den inställning han visade, sammanfattade Joakim.

En kombination att ha respekt för är Dante Kolgjini i ett lärlingslopp med en Per Nordström–häst. Nu var det Eagle Trot som lotsades fram till årets andra seger.

– De körde fort där framme och det passade oss bra. Jag kunde sitta lugn och vänta in attacken och sen var det ju inte några problem.

Eagle Trot segerdefilering.jpg

Och när vi är inne på familjen Kolgjini och lånekuskande så fick Adrian låna Nanny’s Girl av Tomas Malmqvist. Och det slutade med en lätt seger efter en sylvass avslutning.

– Hon var lite bättre än vad jag förväntade mig. Vi fick attackera i fjärdespår 550 kvar och hon bara accelererade hela vägen in mot mål.

 

 

Johan Untersteiner tog sin dagsseger med Luca Barosso som släpptes till ledningen och sedan var karriärens 1998:e seger klar (för kusken alltså).

– Det blev ju väldigt enkelt och skönt för hästen att kunna vinna med gott om krafter kvar.

Gästseger blev det också för snygge fuxen Edward som galopperade i en ogiltig start, men sedan bara lufsade runt gänget och vann bekvämt.

– En helt underbar häst, myste delägaren Ellen Piltoft.

Håkan B Johansson har för vana att vinna i amatörloppen, nu serverade han Hi D ett lopp i ledarryggen och när luckan kom bet speeden så bra att favoriten Real Scotch aldrig kom i närheten.

– När jag såg att Real Scotch var ute i spåren anade jag att det skulle gå men, min gjorde det väldigt fint idag.

Dagen avslutades med att Rick Ebbinge kunde vinna med favoriten Ulla Roll (andra raka) trots att det blev tuff körning mitt i loppet.

– Hon är kvick i benen och gjorde det bra, berömde Ebbinge.

 

Publicerad onsdag 21 juni 2023.