Untersteiner i ur och skur

Det var Peter Untersteiner i ur och skur.

Han inledde med Klondike River i strålande sol, kom tillbaka 20 minuter senare som en lergubbe med visir på hjälmen i hällande regn.

– Tur att jag hann sätta på visiret mellan loppen, det är inte lätt att klä sig idag, sa han efter vinsten med San Sebastian.


Peter hade en bra dag, stall Untersteiner hade fyra hästar med sig och tog tre segrar.

– Hästarna har gått riktigt bra.

Om vi börjar med Klondike River så såg den slagen ut när Christoffer Eriksson ryckte till sig ett par längder med Oliver de Bos, men han ändå var först vid mållinjen.

– Jag petade till honom med spöet 300 kvar och då fick jag upp hoppet. Han är stark, men också lite nervig. Nu var han lugn och fin hela dagen och det är alltid ett gott tecken, sa Peter.

Bara 20 minuter senare var han tillbaka med San Sebastian, nu satt han lugn utvändigt ledaren och avgjorde mycket enkelt.

– San Sebastian var bra och har utvecklats, så jag tror att vi ska försöka hitta lite större uppgifter för honom framöver.

image61pp.png

Den tredje vinnaren från stall Untersteiner, där kunde Peter sitta bakom kivande tätduon Honey Express och Remember Me DE, var No Talking You.

– Det gynnade mig naturligtvis att de körde så tufft där framme, men han gjorde en bra prestation. Skönt också att han fick vinna nu, hade jag valt en annan väg i senaste starten hade han nog vunnit redan då.

Kosy Occagnes målgång.jpg

Gästerna tog för sig en hel del. Det började med kusktalangen Marciano Huber som efter en fin värmning satte Kosy Occagnes i ledningen, svarade storfavoriten Hon Crowe genom slutsvängen och vann enkelt.

– Det här är en fin häst, sa Marciano. Hon kändes fin och taktiken var att ta ledningen. Sen kändes det bra hela vägen.

De danska gästerna ville inte vara sämre.

Flemming Jensen kom med två ston i ett 3-åringslopp. Körde själv Nouchka di Quattro som behöll ledningen, svarade en attack när Ken Ecce testade med Ina Minute och vann sedan säkert.

– Ken kom med en snabb häst, men den galopperade. Sen var det rätt lugnt. Min häst har börjat karriären bra [två raka segrar] men det är svårt att säga hur långt det räcker. Hon är ju fortfarande i början av sin karriär.

 

 

Nouchka Di quattro målgång.jpg

Den andra danska vinsten svarade Henrik Thomsen för. En rejäl avslutning sista 700 skvallrade om att det kan komma fler segrar.

– Jag hoppas det, sa Henrik. Det är en lite sen häst som går med tunga balans, men det finns utveckling och planen är att komma till Sverige och starta fler gånger.

Hemmalaget då?

 

A Good Point prisutdelning.jpgTack vare Team Laurusson blev det en dubbelseger. Det började med deras ägde A Good Point [tränad av Lars I Nilsson] som kom med en stark avslutning från tredje ytter.

– Jag vet inte om jag känt honom bättre, sa kusken Stefan Persson. Han var ruskigt fin idag och han duger nog på rikstoton också.

 

Dagen avslutades med att Preben Sövik satte Suddenly Spring (också den ägd av Team Laurusson) i ledningen från ett åttondespår. Bra tempo hela vägen och när alla trodde att det skulle ta emot stack hon bara undan.

– Det finns kapacitet, men hon har varit lite hetsig, förklarade Preben. Kul att hon fick vinna idag.

 

Publicerad onsdag 5 juli 2023.