Två tredjeplatser i World Summer Cup Junior

En tredjeplats för Meja Andersson–Kajrup och en femteplats för Truls Sjöberg i första heatet, Truls var sedan trea och Meja femma i det andra heatet.


Där har ni resultatet för de två Jägersrokuskarna vid den första deltävlingen av årets World Summer Cup Junior.

– Våra kuskar gjorde jättebra ifrån sig, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist som var med som coach för laget. Sen hade vi kanske inte någon jättetur med lottningen av hästar.

De två loppen kördes på den lilla banan Manacor på Mallorca. Banan är bara 650 meter och staden kanske mest känd för att vara tennisstjärnan Rafael Nadals födelsestad.

Men trav kan de också. Det var mycket välorganiserat och trevligt runt hela arrangemanget och det blev en upplevelse för de två Jägersroungdomarna.

World Summer Cup Junior är ett internationellt ponnyutbyte mellan Jägersro, Spanien och Frankrike och deltävlingen i Spanien är den första för säsongen. Vid varje tillfälle körs två ponnylopp, till det första lottas deltagarna på sina hästar och till det andra byter kuskarna häst. Vinnaren får den häst som kom sist i det första heatet, tvåan den som kom näst sist osv.

Vid varje deltävling räknas det poäng och vinnaren är det land som samlat flest poäng efter de tre deltävlingarna.

Nästa deltävling blir den 25:e juli på Jägersro, i samband med Hugo Åbergs Memorial, och då kommer Jägersro att representeras av Filippa Brodda och Tilde Huotari. Den sista deltävlingen körs på franska Cagnes–Sur–Mer den 26 augusti med Allie Lilja och Ebba Sjöstedt som representanter för Jägersro.

Publicerad tisdag 4 juli 2023.