Preben Sövik slog till med en storseger på sin gamla hemmabana Jarlsberg under fredagskvällen.
Tillsammans med Just Perfect Sisu vann duon den norska motsvarigheten till Sprintermästaren – med ett förstapris på 300 000 norska kronor.
– En fantastisk upplevelse. Min största seger någonsin, sa Sövik.


Den norskfödda fyraåringen Just Perfect Sisu har gjort succé sedan han kom i Preben Söviks träning. Två starter hade inneburit lika många segrar innan bågen spändes mot Norge och Sprintermästaren i Jarlsberg under fredagskvällen. Det körs enligt samma upplägg som den svenska motsvarigheten och Just A Perfekt blev tvåa i sitt försök, innan han tog hem finalen. Redan i försöket anade man vad som komma skulle, då hästen svarade för en mycket stark insats efter att ha travat utvändigt om ledaren. I finalen gav Sövik Just Perfect Sisu en resa i tredje par utvändigt, och när det var 300 meter kvar kastade Preben loss sin häst som attackerade via fjärdespår och leverade en mycket stark avslutning. Just Perfect Sisu kopplade segergreppet kort före mål och det var en känslosam fullträff för tränare Sövik.
– Att få komma hem till min gamla hemmabana och vinna är helt fantastiskt. Det var långt fram men jag kände när vi svängde in på upploppet att vi skulle klara det. Min största seger någonsin, sa Preben Sövik.
Förstapriset uppgick till 300 000 norska kronor.

Publicerad lördag 8 juli 2023.