Per Nordström vann storlopp som uppladdning för Åbergs

Första starten sedan Harper Hanovers lopp men seger trots avsaknad av hundraprocentig form.
Kentucky River gav ett härligt besked inför stundande start i Åby Stora Pris.
Per Nordströms krigare var en favorit som höll i en annars svårlöst omgång av V75® som slutade i miljonutdelning.


Det var två månader sedan han slutade heroisk tvåa i Harper Hanovers lopp.
Det var också den senaste starten för Kentucky River. Men det verkade inte direkt bekomma den urstarke femåringen från Per Nordströms stall. Segern i lördagens Gulddivisionen, tillika Axevallalöpning, togs till slut med enkelhet.
Vägen mot segern underlättades då favoritstreckade Rackham kastade sig i galopp direkt i starten. Per Nordström kunde hitta fram i en fin position, tredje par utvändigt. Det medan ledande Emoji fick ta emot Revelation utvändigt om sig. Med drygt 600 meter kvar av loppet drog Nordström i högertömmen och Kentucky River klev med tunga steg fram mot tätduon. Då även Revelation föll över i galopp var det bara Emoji kvar, men ledarhästen blev ett enkelt byte den sista biten.
Segern i Axevallalöpning innebär också en för Kentucky River vigd plats i Åby Stora Pris. Storloppet, som körs över krävande 3140 meter, avgörs den 12 augusti.
– Det känns fantastiskt bra. Jag vet att han inte hade hundraprocentig form, men precis som jag sagt i veckan så ville vi ned i banan och köra till slut. Han överraskar mig positivt gång på gång den här hästen, det är en riktig krigare. Jag tror banne mig det är den starkaste häst som jag har tränat; han har en fantastisk återhämtningsförmåga, gillar att träna och är alltid positiv och glad, sa Per Nordström som bjöd på en knuten näve i segergest vid målgång.

Favoriternas fall - bäddade för miljonutdelning
Charliebrown Effe är tillbaka i gammalt gott slag.
Italienaren, som tränas av färske Jägersrotränaren Gennaro Casillo, bjussade på en riktigt häftig prestation då han i Silverdivisionen knep årets första seger. Vinnaren, framförd av Carl Johan Jepson, satt placerad djupt ned i kön men klev på med 700 meter kvar. Femprocentarens avslutning var strålande och tillräcklig för att säkert fånga in den ledande favoriten Natorp Bo (Joakim Lövgren).

Publicerad lördag 22 juli 2023.