Kihlström och Redén gjorde det igen

Utvändigt ledaren i stenhårt tempo. Sedan stack han undan över upploppet.
Hail Mary stod för en makalös prestation när han grejade miljonsegern i Hugo Åbergs Memorial.


För fjärde året i följd kunde Örjan Kihlström kliva in i vinnarcirkeln efter Hugo Åbergs Memorial.
För tredje gången med en häst från Daniel Redéns stall. Årets vinnare Hail Mary visade att han tillhör de allra bästa i världen. Efter tuffa lopp i Elitloppet, har sjuåringen lyft sig ännu ett snäpp. Tisdagskvällens insats på Jägersro var förstklassig.
I vanlig ordning innebar Hugo Åbergs en fartfest. Ultion Face tog emot Önas Prince i överljudsfart den första biten, höll upp från innerspåret och klockade första halvvarvet efter 07,7. Men i fred fick inte ledaren sitta. Örjan Kihlström sände direkt fram Hail Mary för att syna utvändigt om ledaren och där skulle han bli kvar. Tempot hölls fortsatt stenhårt och medan ledaren började hissa nödflagg tänjde i stället Hail Mary på stegen.
Övertaget utökades in över upploppet och segern togs i ohotad stil.

Kihlström: Det var den vanliga Hail Mary igen
– Fan vad kul! Vilket lopp han gör, igen. Han behövde en riktig urblåsare. Det var ju nästan knock out för honom i Elitloppet, men han skakade bara av sig det…Någonstans blev det ändå rätt i Elitloppet, nu har vi hittat en växel till på honom, sa Daniel Redén efter sin senaste storloppsseger och fortsatte:
– Han har ju visat hela karriären att det är en undantagshäst. Han vann ju derbyt här nere, sedan kom han till mig och har fortsatt att visa att han är en otrolig häst. Han är en king.
Hail Mary noterade segertiden 1.09,5 över 1609 meter autostart.
Förstapriset, en tusenlapp per meter, närmare bestämt 1
609 000 kronor. Efter Elitloppet vann hästen Jämtlands Stora Pris för att senast vara tvåa i S:t Michel-Ajo. Nu blev det alltså guld igen.
– Jag körde väl som en kratta senast i Finland, men samtidigt var han så loj i det loppet, han var trött helt enkelt. Men i dag kändes det redan i provstarten att det var den vanliga Hail Mary igen. Det är en underbar individ, när det är lopp så vet han exakt vad han ska göra, sa Örjan Kihlström.
Silvret gick till evigt unge Vivid Wise As.
Italienaren lång länge sist i fältet men avslutande vindsnabbt ute i vida spår för att nypa andraplatsen före finländske Hierro Boko, just hästen som senast besegrade Hail Mary. Skrällen Howdy Partner knep fjärdeplatsen efter en invändig resa, före Power som var hästen som ledde anfallet i tredjespår.

 

Publicerad tisdag 25 juli 2023.