En sådan här häst förtjänar att vinna ett sådant här lopp

Den holländske tränaren Paul Hagoort har format många topphästar, men Ester Degli Dei kan vara den bästa.


– Hon är jättesnabb, en supertalang. Man har varit lite stressad i dag, för en sådan här häst förtjänar att vinna ett sådant här lopp, för hon är så bra. Men nu är jag glad, det är ett stort lopp att vinna. Hon blev förstås hjälpt av att ledaren galopperade, sedan fick hon hämta andan en liten bit och då räckte det hela vägen, sa tränaren Paul Hagoort.

Efter fem starter är det 3-åriga stoet fortfarande obesegrat, nu tog hon karriärens hittills största seger i Breeders Course 3 years old 2023 second final.

– Det här var hennes hittills tuffaste uppgift, två klassare tuffare än vad hon mött tidigare.

Hon fick ledningen gratis varvet från mål sedan ledande Noah Boko galopperat, sen stred Ester tappert och vann på nya banrekordet 1.11,7.

– Hon var trött i sista kurvan, men det hade hon rätt att vara. Det här var hennes första långa resa, sa kusken Robin Bakker efter vinsten som var värd 800 000 kronor.

För Breeders Course väntar närmast ett bonuslopp på Solvalla i slutet av augusti och någon dag senare börjar kvalificeringsloppen till 2-årsfinalen på Jägersro den fjärde oktober.

 

millmighty-m-lg-ng2-791265.jpgMillmighty och Paw bjöd på show i stayerloppet
Kvällens kanske allra gladaste på Jägersro var Paw Mahony.
I stayerslaget Malmö Stads Pris visade han upp sin hjälte Millmighty i alldeles bländande skick. Ett lopp över 3140 meter - men bara en häst på banan. Millmighty tog ledningen, ökade, ökade lite till och bara länsade undan. Redan hundra meter kvar kunde Årjängstränaren påbörja segerfirandet.
- Det känns overkligt. Helt sjukt…vilken jäkla häst. Jag är så otroligt stolt, vi har lagt ned så mycket jobb på honom och slitit för att få honom tillbaka. Det är min största seger penningmässigt men också känslomässigt. Den här hästen, han reser sig och kommer tillbaka för att gå på knock, sa en tagen Paw Mahony.

Mick N.Boko prisutdelning (kopia).jpgMick N. Boko är säkert en häst som kommer låta höra talas om sig framöver.
Fyraåringen som tränas av Jeroen Engwerda dröjde länge innan attacken sattes in i Prix la Capelle men när den pampiga travaren väl fick upp farten gick det rysligt fort. Jaap van Rijn i sulkyn, måttade in segern strax före mållinjen.
– En väldigt fin häst, även om han ser lite lustig ut i värmningen, väldigt stark. Jag följde i ryggar och han avslutade starkt. Han måste nog bli lite snabbare från start men när han väl hittar de växlarna så kan han bli riktigt bra, sa van Rijn.
Mer framgångar skulle strax följa för team Engwerda och van Rijn.
De tog nämligen även hem Bronsdivisionens försök. Segervapnet var den barfotatravande Carloforte Font som precis i målskjutsen fångade in en tapper Smile Silvio.
Halva fältet galopperade bort sig redan före första kurvan i Diamantstoet.

 

Collier I.T. segerdefilering.jpgStod på benen gjorde dock Collier I.T som blixtrade till täten för Calle Jepson och sedan fick dämpa tempot. Lady Beluga försökte utmana men den anförande italienskan från Jägersrotränaren Gennaro Casillos stall, avslutade lika kvickt som hon inledde - och vann lätt.

Miss Lynx segerdefilering.jpg

Prix Argentan avverkades i fasligt tempo.
Något som passade Miss Lynx perfekt där stoet satt i kön och kunde spara krafterna till finishen. Trots att Miss Lynx var streckad på enbart en procent på V75 avgjorde hon enkelt till slut för ett ordentligt rens i kuponghögen. Micha Brouwer körde, Danny Brouwer tränar.
Prix Cagnes-sur-Mer, sprinterloppet för fyraåringarna kördes innan V75®.
Här visade Alessandro Gocciadoro upp spännande Denver Gio som bara stack undan över upploppet efter att ha fått bestämma i ledningen. Hästens sjätte seger i åttonde årsstarten.

Kvällen avslutades sedan med en skrällseger för Larson Mifsud och Federer.

Publicerad onsdag 26 juli 2023.