Näst snabbast i Europa – nu kommer han till Åbergs

I söndags vann han på 1.08,3 i finska Mikkeli. Nu är Hierro Boko klar för Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial.


 

– Det känns riktigt häftigt, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro. Det var ju den näst snabbaste segertiden i Europa någonsin.

Tränaren Hannu Korpi kollade upp sin stjärna dagen efter fantomloppet, allt var perfekt, och sedan lämnade han klartecken till start i Åbergs.

– Det är en stor ära för oss att få vara med. Jag vet att jag har en häst i toppform, så det jag ser verkligen fram mot loppet, kommenterar Korpi.

Precis som vid segern i S:t Michel Ajo så kommer Hierro Boko att köras av den finska sulkyartisten Santtu Raitala.

– Nu börjar alla bitar falla på plats, lite mer jobb under måndagskvällen så ska vi nog kunna avslöja ytterligare någon deltagare under tisdagsmorgonen, säger en påtagligt belåten Ahlkvist.

Förutom Hierro Boko är även Howdy Partner, Power, Hell Bent for Am, Go On Boy, Önas Prince och Vivid Wise As klara för Åbergs.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1000 kronor per meter. Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 25 juli. Lottningen till Åbergs sker sedan i samband med tisdagens tävlingar på Jägersro.

PS: Den snabbaste segertiden i Europa har Ringostarr Treb på 1.08,2 från Åbergs 2017. Propulsion var före i mål (1.08,1) men har fråntagits segern och tiden i efterhand.

Publicerad måndag 17 juli 2023.