Hail Mary till Åbergs – helt enligt planen

Tapper tvåa på 1.08,6 efter ett stentufft lopp senast. Nu kommer Hail Mary till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial och banan där han vann Derbyt för tre år sedan.


– Planen har varit Åbergs hela tiden. Därför fick han det lite lugnt efter Östersund och sedan skulle vi ha två lopp i tät följd, berättar tränaren Daniel Redén. Han gjorde sedan en otrolig prestation i Finland, det är inte alla som kommer i mål efter att ha öppnat 1.07,5 första varvet i dödens.

Hail Mary har alltså inlett säsongen starkt. Han har vunnit tre av sex startar, gick till final i Elitloppet, vann sedan Jämtlands Stora Pris i Östersund och var senast tvåa i Mikkeli på nya rekordet 1.08,6.

– Hail Mary är stor och tung så täta starter kommer att få honom att studsa tillbaka på ett bra sätt. Han kommer att vara ytterligare förbättrad till Åbergs.

Hur laddar han upp inför nästa tisdag?

– Jag kör honom på torsdag och ett lite lättare jobb på söndag. Sen tror jag att han ska vara redo. Örjan [Kihlström som ska köra] tyckte att han var lite loj i Finland men förhoppningen är att han ska vara piggare nästa tisdag.

Daniel Redén är titelförsvarare i Åbergs, förra året var det Don Fanucci Zet som vann loppet tillsammans med Örjan Kihlström. 2020 var han först med Double Exposure. Genom åren har också Redan haft stora framgångar på Jägersro.

– Jag vet egentligen inte varför, men mina hästar trivs alltid jättebra på Jägersro så jag kommer att ta med mig ytterligare hästar den kvällen.

Förutom Hail Mary är även Hierro Boko, Howdy Partner, Power, Hell Bent for Am, Go On Boy, Önas Prince och Vivid Wise As klara för Åbergs.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1000 kronor per meter. Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 25 juli. Lottningen till Åbergs sker sedan mellan lopp sju och lopp 8 i samband med kvällens tävlingar på Jägersro.

Publicerad tisdag 18 juli 2023.