Gocciadoro var 100–procentig

Alessandro Gocciadoro hade redan kvalat in Eros Jet till finalen av Breeders Course på Jägersro den 25:e juli. Ändå åkte han ner till Jägersro med ett tydligt mål i sikte.

– Jag ville väldigt gärna vinna loppet eftersom jag vet att då är jag garanterad ett bättre spår i finalen.


Och visst lyckades planen. Eros Jet fick ingen lätt löpning, han fick hela vägen vandra utvändigt om ledande Cincinatti Beach S – topphäst som var tvåa i miljonfinalen på Solvalla under Elitloppshelgen – och hade det tufft i slutsvängen då travet inte flöt helt perfekt. Men in på upploppet blev det bättre, Eros Jet fångade in ledaren kort före mål och höll ihop travet över mål.

– Han var lite stressad idag, jag vet inte riktigt varför han inte travade så bra den sista biten.

Kapacitet och styrka finns det i hästen, får han sedan travet med sig hela vägen kan han bli farlig i finalen där 800 000 kronor väntar vinnaren.

Gocciadoro har nu två hästar inkvalade till finalen, Eros Jet och dessutom Everything Bi som vann uttagningsloppet på Solvalla före just Eros Jet.

Bakom Eros Jet svarade Cincinatti Beach S för en stark insats som tvåa och säkrade därmed också sin finalplats. Där bakom såg vi en stark avslutning av Fiftyfour som slutade fyra.

– Jag är otroligt nöjd med hästen, sa kusken Ken Ecce. Han gick en riktigt stark avslutning från vårt dåliga läge och dessutom blev vi utknuffade i fjärdespår i sista kurvan.

Nu återstår två försök innan finalfältet är klart.

Wolvega 13:e juli. Och Neapel 14:e juli.

Finalen avgörs sedan på Jägersro den 25:e juli med 800 000 kronor till vinnaren.

imagevtzb9.png

 

På tal om Gocciadoro så kom han med två hästar till Jägersro och vann med båda. Synergy var tillbaka i full form och vann ”Åbergs Nästa”.

– Jag är så nöjd, sa Gocciadoro. Två hästar och två vinster. Synergy var lite sämre senast, men det tror jag berodde på resan. Nu kände jag redan i värmningen att han

blobid5.jpg

 

Vi noterar också att Nugget Zon (Per Lennartsson/Marcus Lindgren) vann uttagningsloppet till Super Trot Cup som avgörs i Berlin den 19:e augusti med 35 000 euro i förstapris. Med sig till den finalen följde Captor Delleselve och Christoffer Erikssons Grappa Boy.

– Fantastiskt att han fick visa hur bra han är, nu spände vi bågen och det blev perfekt, sa tränaren Marcus Lindgren.

blobid6.jpg

Det var Christoffer Eriksson som inledde dagen med Nightontheroad som spurtade bäst av alla efter en invändig resa.

– Det var lite överraskande, han har tagit tid på sig men det här gjorde han på ett bra sätt.

blobid7.jpg

Stall Untersteiner har härlig form på hästarna. Nu slog Peter till med en dubbel; Garden Leave och Cooper TM.

– När hästarna är i form ser jag bra ut, sa Peter med ett leende. Jag sände fram Garden Leave när det blev lite stiltje i fältet och sen var det lugnt. Hon utvecklas fint för varje start.

– Cooper TM har haft en lite knölig väg fram hit. Nu kunde vi precis hålla ledningen och det var bra, han har ju varit förbättrad i se två senaste starterna.

Markus Waldmüller hade hittat en fin uppgift för Devs Donator som hittade till ledningen och sedan inte släppte någon i sin närhet.

En annan dubbelsegrare var Bo Westergård som hade en rad fina chanser under kvällen. Nu blev det vinster med Silent Eagle och Strikning Eagle.

Kvar att redovisa är en vass spurtseger för Capovento Pax, snyggt understödd av Victor Rosleff.

 

Notera att målfoton från lopp1 och lopp 5 var skadade.

 

 

Publicerad onsdag 12 juli 2023.