Elitloppstvåan kommer till Åbergs

Delad tvåa i Elitloppets final, sen tvåa i Kymi Grand Prix. Nu kommer den franska stjärnan Go On Boy till  Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial för att jaga en storloppsseger.


– Jag testade Go On Boy I ett jobb i lördags och allt var precis som det skulle, så nu går vi till Jägersro och Hugo Åbergs Memorial, säger tränaren Romain Derieux.

Jägersros sportchef Mats Ahlkvist var tidigt i kontakt med Romain Derieux för att prata Åbergs.

– Go On Boy stod väldigt högt på min lista och det var kort efter Elitloppet som de första kontakterna togs, berättar Ahlkvist.

Go On Boy har travat under 1.10 I tre av de fem senaste starterna, han var delad tvåa (med San Moteur) bakom Hohneck i Elitloppets final och var sedan tvåa bakom Etonnant i Kymi Grand Prix efter en häftig duell sista 500. Tränaren Romain Derieux har som bekant vunnit storlopp i Sverige tidigare, 2019 vann han Elitloppet tillsammans med Dijon.

imagejriq5.png

– Det känns som om vi lagt en väldigt bra grund till årets Åbergs, sammanfattade Ahlkvist som kan räkna in tvåan, fyran och sexan från Elitloppets final.

– Nu fortsätter jobbet och de kommande helgerna har vi flera intressanta lopp att hålla koll på.

Till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial, som avgörs över 1609 meter, kommer också vinnarna från Årjängs Stora Sprinterlopp den 15 juli och St Michel i Mikkeli den 16 juli att få en inbjudan. Förutom Go On Boy är även Önas Prince och Vivid Wise As klara för Åbergs.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1000 kronor per meter. Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 25 juli.

Publicerad måndag 3 juli 2023.