V75–dubbel till Jägersro

Tuffaste loppet men ändå överlägsen.

Storfavoriten Con Crowe hade lekstuga med konkurrenterna.

 –Han är så otroligt bra och jag hade blivit förvånad om vi förlorat, sa Stefan Persson.

Och för Jägersro blev det en dubbelseger. 


Jackpot-omgångens jättefavorit Con Crowe gjorde ingen besviken och svarade för en femstjärnig prestation när han vann första avdelningen på V75.

Efter en lugn start avancerade Stefan Persson mot ledningen med Con Crowe efter 400 meter, men fick svar av Johan Untersteiner och Tearsinheaven och första varvet travades på snabba 1.12. Efter några hundra meter i rygg på ledaren fick Con Crowe ta positionen utvändigt ledaren varvet före mål. 600 meter kvar tog han över kommandot och kunde defilera över upploppet och Stefan Persson bjöd på en tidig segergest. Detta var Con Crowes nionde seger i tolfte starten.

- Han är otroligt stark och har jäkla lungor. Det är en riktigt bra häst och han har allt, sa en nöjd segerkusk som också vann V75-4 med Hanna Lähdekorpis Wish Me Magic. Ledande Denise drog på för fullt i ledningen och höll på att "stjäla" loppet, men Wish Me Magic var den tuffare över upploppet.

image5cql.png

Gillar också att vinna

Con Crowe ägs av Karin Walter-Mommert och hon äger även Frankie Godiva som också gillar att vinna. Frankie Godiva har hittills i karriären vunnit sju lopp på nio starter. Tränaren Conrad Lugauer är i Frankrike och tävlar i helgen och Markus Waldmüller fick chansen och skötte jobbet med bravur. Från andrapar utvändigt fick Frankie Godiva gå för fullt sista 400 meterna och avgjorde lätt in på upploppet.

- Han låg på rätt så mycket och jag var lite orolig, men han vann enkelt. Jag är väldigt tacksam att jag fick chansen, sa Markus Waldmüller.

Hittat växlar

Tomas Malmqvists hästar går som tåget i Frankrike. Bra går det även i Sverige. Love No Pain har hittat en växel till hos Malmqvist och vann V75-6 tämligen bekvämt tillsammans med Carl Johan Jepson som gav sin häst ett perfekt lopp.

- Hon kändes fantastiskt fin och det är en riktigt läcker häst att köra. Vi vann plättlätt med krafter kvar, sa Carl Johan Jepson.

Publicerad söndag 29 januari 2023.