Läs de fantastiska oturshistorierna

Vi får tacka för de härliga otursberättelserna. Vi fastnade direkt fö Jaana Alvesparrs historia, men vi har fyra vinnande historier.


”Kärleken till hästarna, travet och galoppen gjorde att Kate Alvesparr köpte en travhäst som hon kunde lära sig rida monté på. Ingen stjärna men hon ändrade träningen, bytade foderstat, gav all sin kärlek och efter flera mindra bra försök var det dags igen. En härlig lördag inne på Jägersro startade hon i monté loppet och Crown Wind kändes starkare än någonsin. In på upploppet ledde hon stort och han kändes så säker. Första vinsten i montén! Vi hurrade, visslade, grät, kramades…vilken lycka! DÅ, lika lycklig som vi, lägger sig Kate fram och kramar hästen vilket leder till att han galopperar över mållinjen och hon blir diskvalificerad. Från glädje till sorg på en sekund. Omkramad i vågrummet av funktionärer och medtävlande blev förlusten lättare att bära.”

Galopptränaren Vanja Sandrup kunde ha blivit riktigt rik för några år sedan:

”Året 2005 gick jag proffstränarkusen på Vången med en grupp blivande travtränare. Jag var den enda galopptränaren. Mina studiekamrater var bla Claes Sjöström, Paw Mahony, Anna Forsell, Johan Lejon och Per Engblom mfl. Min dotter var nyss fyllda 1 år när jag kom hem till Malmö igen. Jag brukade aldrig spela på trav mer än nån V75 då och då. Guldklockan för travlärlingar skulle köras på Solvalla med 3 avdelning bara för lärlingar inom V64 och jag tänkte att det ska jag spela och spika Claes Sjöström för skoj skull i de tre loppen och sen ta lite betrodda hästar i resten. Claes körde bara högoddsare. På den tiden fick man ju ta sig till ett spelombud och lämna in kupong. Hur som helst blev det kväll och jag kom på spelet! Med en liten ettåring och ensam i lägenheten som låg så att jag måste gå ner till bilen i garaget med dottern och köra till ett spelombud blev det inte av. Gissa om jag kunde hålla mej för skratt när jag öppnar tidningen nästa dag och läser att Claes Sjöström vann alla 3 Guldklockavdelningarna och V6:an gav ca 800 000kr.. Favoriterna vann dom andra 3 avdelningarna."

Patrik Magnusson hade otur med ett målfoto som studerades väldigt, väldigt länge:

”Tänkte bättre om min upplevelse  på Jägersro för cirka 30 år sedan

På den tiden låg man  i lumpen och åkt  in till Jägersro en vanlig tisdagkväll och försökte fylla  på bankkontot

Spelade för en V5 för 48kr och hade spik i sista loppet Drexel Lobel från bakspår (9) på1640 med Milan Reljanovic –  men han åkte dit på målfoto mot Cascades Girl som Johnny Takter körde. Den kvällen det tog hela 20-25min att skilja dom åt och min spik blev slagen(Drexel Lobell)

Den hade gett drygt 25000 om min spik vunnit och det är en sak jag ALDRIG Glömmer"

Som avslutning tar vi Ulla Sjögrens historia som har ett lyckligt slut.

Sven och en kompis var på Halmstad travet Sprintermästaren i juli månad för ett antal år sedan. Men minnet lever fortfarande,

Vi spelande V5 och flög i tredje loppet (lärlingslopp)och min kompis kastade då lappen.Efter fjärde loppet som blev en skräll så sa jag:

 Tror du att det är någon som har fem rätt och då blir det utdelning på 4 rätt – vilket det blev. Huvuden i papperskorgen och hittade lappen.Glada att lösa ut 25 000:-

Turdag för det kvittade hur vi spelade så vann vi .Körde hem glada med 40 000:-"

Vi tackar alla som skickat in sin historia och de fyra vi publicerat här vinner alla ett presentkort.

 

Publicerad fredag 13 januari 2023.