Conrad Lugauers succé fortsätter

En trippelseger för andra tävlingsdagen i rad på hemmaplan. Conrad Lugauer har verkligen formen på topp i sitt stall.

– Jag höll på säga att det nästan är overkligt bra, sa en glad Conrad Lugauer som inte alls hade någon otur den fredagen den 13:e. Men vi har väldigt fina hästar att jobba med och det är tacksamt.


Lugauers inledning av 2023 är inget annat än en storm succé: 10 segrar på 25 starter efter Jägersros fredagstävlingar gör en segerprocent på 40 och hans hästar har varit bland de tre främsta i 68 procent av starterna.

Den som stack ut bland Lugauers hästar under fredagen var utan tvekan stoet Jade Sisu. Efter ett långt uppehåll, tävlingspaus sedan september, var hon tillbaka på tävlingsbanan och imponerade stort.

– Vi kände direkt när hon kom till oss i höstas att det var en riktigt fin häst. Sen blev kanske inte starten som vi önskat, men nu var hon fin.

Jade Sisu, som hunnit bli fyra år, var inne på banan och slipade formen för en dryg vecka sedan. Conrad körde också som om det inte fanns förlust på kartan.

Tredjespår en bit, sen fick han ta över ledningen och väl i spets kom inte någon ens i närheten av stoet.

– Jag hade ju en bra feeling när hon skulle starta och jag måste säga att jag är jättenöjd med henne.

Conrad fortsatte sedan med Muireann Boko som fick tuffa den tunga vägen utvändigt ledaren. Ändå var hon bara starkast den sista biten.

– Hon kändes seg i slutkurvan, men när vi kom in på upploppet så bet hon i på ett bra sätt, berömde Lugauer.

Både Jade Sisu och Muireann Boko är relativt orutinerade och det borde finnas en hel del utveckling kvar i dem.

Den tredje vinsten tog Conrad med rutinerade Ornello som plockade ner stallkamraten Orkan von Haithabu den sista biten.

 

imageyalrg.png

Och på tal om formstall så slog Preben Sövik till med Santos As. Kanonstart från tillägg, ner i ledarryggen och perfekt lucka i slutsvängen.

– Det stämde jättebra och jag hade en bra känsla hela vägen. Skönt att vi fick vinna eftersom jag var målfotoslagen med Dontloosememate, där hade vi greppet när han rumplade till mitt på upploppet. Så det blev en liten revansch.

När Dontloosememate rumplade till var det Johnny Takter och Midnight Special som hann fram till seger. Han såg slagen ut hela loppet, men sträckte ärligt på sig den sista biten.

Joakim Lövgren tog sin dagsseger med Talija som fick gå fram utvändigt ledaren varvet kvar och sedan bara var bäst.

– Det är en häst som det är lätt att tycka om, hon vill verkligen tävla.

Publicerad söndag 15 januari 2023.