Lugauer vann årets sista storlopp

Ferrari Sisu fortsätter att imponera.

På nyårsaftonen satte han punkt för travåret 2022 med en mäktig segerspurt i Sylvesterloppet på Axevalla.

– I sista sväng kände jag att han omöjligt kunde förlora, sa Conrad Lugauer sedan han bjudit på årets kanske längsta segergest.


Årets sista V75 kryddades med en multijackpot och den hisnande sjurättspotten på 54 miljoner kronor kom att glädja många spelare inför nyårssupén. När Ferrari Sisu skar mållinjen som etta i årets sista storlopp kvarstod 740 kuponger, som var och en belönades med 73 262 kronor för sju rätt. Många av de vinnande systemen hade singelstreck för Conrad Lugauers springare som startade med 40 meters tillägg över grunddistansen 2 640 meter. Varvet från mål gick han med som andra häst i tredjespår och sedan han fått full anfallsorder i fjärdespår i mitten av slutkurvan lämnade han konkurrenterna till överlägsen seger.

– Fantastiskt! Den här hästen ger oss mycket glädje och vi är så glada som man kan vara, sa Conrad Lugauer.

Loppets förstapris uppgick till närmare 600 000 kronor och redan 100 meter från mållinjen höjde Conrad Lugauer vänsternäven i en segergest som varade ända in i mål.

– Jag tackade Ferrari för att vi var så överlägsna och glädjen bubblade ur mig. Det här var en jättebra avslutning på året.

image3wdhx.png

Mot 2023 med vind i seglen

Ola Samuelsson lägger ett framgångsrikt år bakom sig och går in i 2023 med vind i seglen. Stallets sjunde seger under december kom nu genom El Vego Khalifa, som trots något tveksam stil stegade ifrån motståndet till överlägsen seger i klass II med Stefan Persson i vagnen.

– Jag är lite mallig över honom faktiskt. Han gör ett jäkla bra jobb nästan varje gång och jag är stolt över honom. Vi får hoppas att han fortsätter att utvecklas lite fint, sa Jägersrotränaren.

Publicerad söndag 1 januari 2023.