Fem V75–segrar till Jägersro – dubbel till Samuelsson och Kolgjini i guld

Förra gången satt han fast med segerkrafter.
Den här gången fick han chansen.
Ultion Face spurtade på lördagen hem karriärens första seger i gulddivisionen.
- I min värld var det ren njutning, sa hästens tränare och kusk Adrian Kolgjini.


Efter att ha inlett tävlingskarriären starkt har de senaste säsongerna gått knackigare för Ultion Face. Men nu har han börjat löpa upp till vad han lovade som unghäst. Under julhelgen skar han mållinjen som fastlåst tvåa bakom Very Kronos i gulddivisionens final och när han på lördagen gjorde första starten för året klev han runt konkurrenterna från fjärde par utvändigt.
– Han börjar ta riktigt fina kliv nu. Han var lovande som tre- och fyraåring och med i derbyfinal, sedan blev han sjuk och vi fick avbryta och åtgärda halsen på honom. Han stod i hage i princip hela förra vintern och det är egentligen ett under att vi står här i dag. Det är en enorm resa som han har gjort hästen, sa Adrian Kolgjini, som ser en ljus framtid för sin springare
– Eventuellt har han ett lopp i Paris den 26:e, jag har varit småsugen på Paris med honom, men vi får se hur vi gör. Är han så här bra som han presterade nu har han en fin sommar också med lite högre prispengar.

imagevbwbl.png
Dubbel till Samuelsson
Bronsdivisionen fick ett lite annorlunda avgörande. Favoritspelade Lucky Guy Boko lämnade motståndet i slutkurvan och såg ut att gå mot defileringsseger. Men mitt på upploppet stumnade hästen samtidigt som utvändige Lucifer Sam kom tillbaka och när mållinjen skars var den senare först.
– Han hade problem i svängarna och hängde lite töm, så i slutkurvan fick jag bara ta runt om honom och i det läget körde jag mest bara för att få en bra slant. Men in på upploppet bet han i igen och till slut blev det ganska säkert, sa segerkusken Stefan Persson om den Ola Samuelsson-tränade hästen.
Marabou Brodda segerspurtade i klass II för sin tränare Thomas Uhrberg, Johan Untersteiners Precious Lane
skrällde i dagens första diamantstoet-försök tillsammans med Peter Untersteiner, klass I vanns av Preben Söviks Bottnas Idol och i det avslutande diamantstoet-försöket dubblade team Ola Samuelsson-Stefan Persson segerskörden med Heroine Darling.
– En dubbel på V75 hör inte till vanligheterna så nu kan man vara lite mallig, sa Ola Samuelsson.

Publicerad söndag 15 januari 2023.