Två segrar och en titel till Jägersro

Topp två i fem av sex lopp.

Per Lennartsson segrade i STL Champions efter en rafflande duell med Örjan Kihlström.

–Jag har försökt många gånger. Det här är jättestort, utbrast lördagens främste kusk. För Jägersros del handlade det om två vinster på banan – och en vinst på galan.


Joakim Lövgren blanda sig i händelserna genom att sätta dit egentränade Beachcomber efter att ha släppt ledningen sent och slagit av en tapper Al Pacino.

– En meter innan mål var Adrian (Kolgjini) först, det var precis på linjen som jag fångade in honom. Jag hade lagt på hästen norskt huvudlag idag och han blev lite skarp när han fick tryck första gången. Då ville jag köra i ledningen, men när han blev så het fick jag ta till plan B, förklarade Lövgren.

En annan av dagens stora vinnare var Gustav Johansson. Framröstad som Årets Komet levde han upp till alla förväntningar bakom Christoffer Erikssons talang Beauty Smart Face som skickades till ledningen från bakspår i STL Lärlingschampion.

– Jättekul. Jag blev precis prisad på galan och körde ut med stora förhoppningar. Det blev en tuff väg framåt, men hästen gjorde det jättebra. Hon är bara fyra år och orutinerad, men visar väldigt hög klass. Jag tycker att det här med trav är det bästa som finns och vill både kunna träna häst och köra lopp i framtiden, förklarade Johansson.

image2tqwc.png

Samtidigt som STL–Champions avgjordes så prisades fjolårets framgångsrikaste två– och fyrbenta aktörer. Som förväntat blev Fiftyfour, tränad av Tomas Malmqvist och med Ken Ecce som kusk, vald till Årets 2-åring. Annars handlade det väldigt mycket om Daniel Redén.

Samtliga vinnare under Hästgalan:

Årets Häst: Francesco Zet

Årets Tränare: Daniel Redén

Årets Kusk: Magnus A Djuse

Årets Komet: Gustav Johansson

Årets Sto: Lara Boko

Årets Äldre: Don Fanucci Zet

Årets Kallblod: Stjärnblomster

Årets Tvååring: Fiftyfour

Årets Treåring: Bedazzled Sox

Årets Fyraåring: Francesco Zet

Dessutom delades följande utmärkelser ut:

Helen Anns Pris: Maria Törnqvist

Svensk Travsports Montépris: Jonathan Carre

Årets Uppfödarbragd: Vestmarka AB

Stig H:s hästskötarstipendium: Jenny Pettersson och Alexander Andersson

Årets STL-skötare: Ninni Gardelin

Publicerad söndag 12 februari 2023.