Toppdag för hästägaren som sticker ut

Stallnamnet sticker ut, dressen, går inte att ta fel på och hästarna levererar.

Anders Borgström hade en toppdag som hästägare vid vår senaste tävlingsdag. Tre hästar till start gav två segrar och ett andrapris.


– Tänk om Count On Me K A T fåt luckan lite tidigare, han hade krafter kvar i mål, säger Anders men tillägger snabbt:

– Det är klart att vi jättenöjda.

Stall Templar, en häst som heter Simon Templar – det kan bara betyda en sak; Helgonet. Helgonet var en TV–serie på 60-talet med där Roger Moore spelade hjälten Helgonet och körde omkring i en vit P1800.

– Det är klart att jag gillade honom, säger Anders. Sen har jag streckgubben som symboliserar Helgonet som logotype till min firma.

Men dressen, som ni ser här intill, har en annan bakgrund.

– Jag ville egentligen ha samma färg som Eugene Lefevre hade när han körde Ideal du Gazeau, den lite turkosa. Men det fick bli en liten kompromiss. Jag gillar i alla fall ägardresser, det ger lite extra och du känner igen hästarna.

Men det är inte alla som gillar den dressen.

– [skratt] Nej, Håkan B Johansson sa att det var den fulaste dress han sett, så jag tänker sätta upp honom på någon av hästarna bara för att han ska tvingas ta på den dressen.

Anders är både ägare och uppfödare, hade ett tag 14 hästar men har nu bantat ner till sju. Hästarna står hemma på gården strax utanför Skurup och tränas på Skönabäck av Sebastian ”Sibbe” Nilsson. Anders är givetvis med och kör så mycket han hinner, men det är ”Sibbe” som formar upplägget. På Skönabäck, bara en kort bit från bostaden, finns en rakbana på 1000 meter, en sandbana som är lika lång och dessutom en lång skogsslinga.

– Vi hade Global Takeover hos Lars I Nilsson och det var så vi lärde känna ”Sibbe”. Han är ruskigt skarp och har klart för sig när det gäller att träna hästar. Sen är det helt perfekt att ha så nära till Skönabäck, det är bara över vägen.

Nu pluggar ”Sibbe”, men finns med så mycket han bara hinner – och det har gett resultat.

Tisdagens tre hästar har helt olika bakgrund, men gemensamt är att de har form.

– Simon Templar har vi fött upp själva och han tränas av Conrad [Lugauer] som gjort ett fantastiskt jobb. Hank DK har visat hur bra han är och Count On Me K A T fick ett fint lopp senast och borde gå framåt med det loppet eftersom han inte startat på ett tag innan det loppet.

Så räkna med stall Templar och den karakteristiska dressen i loppen framöver.

Publicerad onsdag 1 februari 2023.