Preben Söviks första finalseger

Preben Sövik vann sin första V75–final sedan hans Bottnas Idol svarat för en riktigt tapper insats. Och Ola Samuelsson fick också med sig en finalseger hem.


Klass I-finalen bjöd på en rafflande upploppsstrid mellan Likeaboss och Bottnas Idol. Båda hästarna hade fått göra mycket arbete under vägen och visade härlig inställning när de kämpade sida vid sida den sista biten, men sista biten sträckte Bottnas Idol på sig.

– Han är ärlig och jag vet att han går hela vägen till mål, men Elias häst var bra den också, så det var ett roligt upplopp med två hästar som verkligen ville vara först, sa vinnarens tränare och kusk Preben Sövik.

I Vinnarcirkeln mötte ägaren Mikael Levin upp och var riktigt stolt.

– Vi vet vilken tiger vi har.

Bottnas Idol har varit lite av en genombrottshäst för Preben, det var samma häst som gav Preben den första egentränade vinsten som proffs hemma på Jägersro.

Och nu finns det drömmar om Frankrike.

– Jag tror att han skulle passa bra där. Han är stark och går hela vägen, men när det blir vet jag inte. Närmast blir det nog en liten paus.

imageusq75.png

Även klass II-finalen blev en uppgörelse i publikens smak. Thomas Uhrberg och Marabou Brodda försökte rycka undan i ledningen och hade länge segern på gaffeln. Men bakifrån kom favoriten Chitchat med en stark avslutning och slog av Marabou Brodde i de allra sista stegen.

Hon går från klarhet till klarhet och börjar bli komplett. Han kanske hade kunnat hålla undan om hon haft mer sällskap men hon blev ju slagen av en bra häst, sa Thomas Uhrberg.