Nu flyttar Ken Ecce in på Jägersro

Tanken har funnits 2-3 år, men nu blir den verklighet.

Ken Ecce, 59 år ung, blir tränare på Jägersro.

– Jag känner mig frisk och stark, så jag vill gärna ta chansen innan det är för sent, säger Ken medan han står och skruvar fast ett sulkyhjul.


Ken är ju ingen ny bekantskap på Jägersro, har synts här nästan varje tävlingsdag, men sedan en tid är han nu bosatt i Sverige och hästarna finns på ”Falk–On–Hill”. Än så länge har han en dansk licens med en svensk filial, men sedan han gått en kurs i Stockholm efter sommaren får han en svensk licens.

– Min tanke är att jag ska ha runt tolv hästar i träning. Inte för många, för jag vill ha tid att vara catchdriver, men i alla fall några att träna. Jag tycker ju egentligen att det är lika roligt att träna häst som att köra lopp.

Ken tillhör sedan många år Danmarks främsta både när det gäller att köra och träna, han har vunnit nästan allt som går att vinna i Danmark både som kusk och tränare – men notera att det det finns ett ”nästan”.

– Jag har aldrig vunnit det danska Derbyt och det känns som en liten miss. Jag hade väl min bästa möjlighet för ett par år sedan med Empire.

Empire, som tränades av Tomas Malmqvist, galopperade som storfavorit i Derbyt och fick nöja sig med femteplatsen. Istället var det Steen Juul som vann Derbyt med Extreme.

– Jag får hoppas att jag får fler chanser.

 

image41l7sl.png

Ken har haft ett tätt samarbete med Tomas Malmqvist i flera år och även Magnus Dahlén har utnyttjat hans tjänster flitigt, men Ken står till förfogande för alla som vill använda honom som kusk. Och efter vinsten i Svensk Uppfödningslöpning med Fiftyfour har intresset för Ken Ecce ökat markant.

– Jag det blev en stor skillnad, så jag hoppas att jag kan fortsätta att vinna lopp.

Vid senaste tävlingsdagen på Jägersro visade han upp sig genom att ta en dubbelseger med Gwen Stefani och Alessio, båda tränade av danskar. Han fortsatte med en ny dubbelseger på Halmstads lunchtävlingar.

– Jag hoppas att de vill utnyttja mig när de ska starta här och givetvis kommer jag att köra på Charlottenlund när jag får chansen.

Men varför står det Ken Ecce Olsen i startlistorna numera?

– Jag föddes med namnet Olsen, men det har varit Ecce i många år. Det var något med när jag skrev mig i Sverige, med folkbokföringen. Jag har tagit tag i det, så det ska bara vara Ecce.

Fakta/Hästar i träning

Diesel

Funny Boy

Gaby CN

Harald Derm

Harly Derm

Higher Love

Ibiza Garbo

Ina Minute

It’s Me

J Lo

Just Perfect CD

Paix

Publicerad fredag 10 februari 2023.