Markus dominerade när chefen var på semester

Två segrar, en andraplats och en tredjeplats.

När chefen Conrad Lugauer är på semester passade Markus Waldmüller på att visa upp sina färdigheter.

– Jag har ju fått köra väldigt fina hästar, konstaterade han efter kvällens andra seger.


Markus, som är försteman i stallet, jobbar ofta i det tysta – kör ett 100–tal lopp om året och är, med sina mjuka körhänder, en underskattad kusk.

Nu, när chefen är på semester, fick han alltså chansen – och tog den.

Han börjadee med Humanity Pellini från ett lite lurigt innerspår bakom startbilen. Visst öppnade han bra, men det blev ingen ledning. Fast det problemet löste Markus ändå.

– Jag kom nästan direkt ut i andraspår, provade för ledningen men fick svar [där satt favoriten Father]. Nu kunde jag istället krypa ner bakom och när vi sedan fick chansen i sista sväng svarade min häst för en bra avslutning. Han gjorde en riktigt stark prestation.

imagenm3g7.png

Sen svarade Markus för en liten skräll när han satte dit starke Ornello. Där var det en rejäl avslutning sista 700 i tredjespår som blev vinstgivande.

– Det är en stark och rejäl häst som alltid går hela vägen in i mål. Jag visste att han gjort flera fina prestationer på slutet, men det här var riktigt bra. Vi mötte många bra hästar.

Markus tog även en andraplats med Thunderfrmdownunder, en tredjeplats med Spring On och samtliga hästar (sex startande) tjänade pengar.

Kvällen såg tre dubbelsegrare. 

Alessio målgång.jpg

Ken Ecce, som flyttat till Sverige och etablerat sig som Jägersrotränare även om hans svenska licens inte blir klar förrän till hösten, visade upp sina färdigheter som lånekusk. Med Gwen Stefani körde han direkt till ledningen, la upp ett lagom tufft tempo och försvann sedan från fältet in på upploppet. Med Alessio blev det en snabb sista långsida och redan i sista sväng hade han avgjort loppet.

– Båda svarade för fina prestationer och Alessio har ju tidigare visat att han duger bra på Jägersro. Kul också att få visa upp sig direkt, sa Ecce.

Rizzi Brodda prisutdelning.jpg

Kvällens tredje dubbelsegrare var Thomas Uhrberg. Han inledde genom att skrälla med Rizzi Brodda, hon var bäst trots ett tungt lopp utvändigt.

– Jag är inte helt överraskad. Hon har fått lite opassande lopp på slutet, men känts bra. Nu fick hon ett passande lopp i jämn fart och hon fick sitta med där framme.

Thomas avslutade sedan kvällen med att sätta dit Sink Rate. It’s a Promise blev väl ambitiös i ledningen och Thomas körde ett avvaktande lopp några längder bakom. När det sedan blev allvar klev han in i handlingen och avgjorde säkert.

Kung Edward målgång.jpg

Kung Edward håller på att utvecklas till en montéstjärna. Trots tuffa 40 meter fram till favoriten Italy Mearas såg kunde han avgöra över upploppet.

– Jag hade bra förväntningar, trots att han hade många meter att ta in. Han gillar verkligen monté och det är helt enkelt en ”jävla” häst, berömde ägaren och tränaren Nicklas Dyrberg.

Global Coldplay prisutdelning.jpg

Det blev jätteutdelning på V64 (en ensam vinnare som fick drygt 1,8 miljoner för satsade 48 kronor) sedan Per Nordström avslutat streckspelet med att sätta dit Global Coldplay från ledningen.

– Jag har känt att han var på gång, men det har strulat i loppen. Nu fick vi ledningen och han är väldigt allround och går på alla distanser.

 

Anxious To Matters segerdefilering.jpgAmatörloppet vanns av Frank Nilsson och Anxious to Matters. Ett väl avvägt rygglopp var segerreceptet och den minnesgoda minns säkert Frank Nilsson som en av landets mest lovande lärlingar hos Stig H Johansson och sedan Kari Lähdekorpi. Idag jobbar han kväll på ett lager, hjälper till att köra hos Johan Untersteiner två dagar i veckan och hjälper ibland till hos Hanna Lähdekorpi också.

– Jag hade inte tänkt ta ut någon licens, men när jag fick frågan om att köra av Hanna så fick jag ta ut den. Och det här var ju riktigt roligt, sa Frank.

Steen Juul, den danske championtränaren, inledde kvällen med Huxie Sensei som fick nosen främst i en tuff slutstrid. 

 

 

Publicerad onsdag 8 februari 2023.