Lugauer flyttar till Menhammar – men Skånerörelsen finns kvar

Conrad Lugauer lämnar Jägersro och blir tränare på Solvalla.
– Alla vet att jag gillar fotboll och att få arbeta med Menhammar och allt som Menhammar står för är som att skriva på för Bayern München för mig, säger Conrad Lugauer.


Det är i en pressrelease från Menhammar man avslöjar nyheten att Conrad Lugauer blir tränare på Menhammars träningsanläggning Yttersta på Ekerö utanför Stockholm. I dag håller Pasi Aikio, Lisa Skogh och Anders Eriksson till på gården där tidigare Stefan Hultman var stortränare.
Conrad Lugauer kommer att ansluta till Yttersta efter årets elitloppshelg och blir samtidigt Solvallatränare. Därmed blir det fyra tränare på Yttersta.
Conrad kommer initialt att träna runt tjugofem hästar, vilket, förutom egna medföljande hästägare kommer att inkludera Annemannas tävlingshästar (stallas upp hos Annemanna), står det i pressreleasen.
– Menhammar är otroligt glada över att kunna välkomna Conrad Lugauer till tävlingsverksamheten. Menhammar har högt ställda mål och fortsätter att utveckla både verksamheten och våra medarbetare säger Anders Lindh, tidigare vd på Solvalla och i dag utvecklingsansvarig på Yttersta.
Conrad Lugauer bedriver i dag sin verksamhet i Everlöv i Skåne. En titt på Svensk Travsports hemsida visar att han på måndagen har 106 hästar på sin träningslista.
– Jag kan inte ta med mig alla hästar till Stockholm. Jag ska samtala med kunderna för att se vilka som vill flytta sina hästar dit. Min kusin Markus [Waldmüller] och min exfru Karin [Elias]kommer att driva rörelsen i Skåne vidare för dem som ha kvar sina hästar där, säger Conrad Lugauer till Travronden.

Det är också tänkt att Conrad ska fungra som mentor och rådgivare till rörelsen på den gamla gården.

Publicerad måndag 27 februari 2023.