Tårar och stolthet efter vinsten i Prix d'Amerique

Jean–Michel Bazires seger med Hooker Berry i Prix d’Amerique var ju en fransk seger, men det var en fransk seger som orsakade en glädjestorm hos Jägersrotränaren Johan Lejon. Det är Johans dotter Rebecca som passar den franska stjärnan hos Bazire och pappa Johan blev stolt och rörd att tårarna sprutade framför TV’n.


Och även Rebecca själv hade svårt att förstå vad de ställt till med.

– Jag har svårt att fatta, jag trodde inte det här.

Mitt i allt ståhej efter storloppet stod Rebecca lugn och samlad med sin passhäst – som också tog uppståndelsen med ro.

– Jag fattar ingenting! Alla bara går runt och gråter och jag fattar ingenting. Jag har tagit hand om honom sedan han kvalade.

Tankarna under loppet?

– Jag tyckte att Jean-Michel körde lite för hårt i tredjespår och ville att han skulle ner på innerspår. Men han brukar ha rätt, och det hade han i dag igen.

imageh16s.png

Rebecca jobbar sedan flera år i Frankrike och att hon flyttade dit var på pappa Johans inrådan. Han gillar den fransk sporten, har startat hästar där och har bra franska kontakter. Och Rebecca är uppskattad som skötare. Det var andra gången hon var med i Prix d’Amérique, då. Hon hade med Feydeau Seven förra året. Hennes passhästar har vunnit något B-lopp (franska storlopp under vintermeetinget) och hjon har även ”varit med” i Elitloppet.

Men den här vinsten slår givetvis allt.

Publicerad onsdag 1 februari 2023.