Fin kväll för Lars I Nilsson

Lars I Nilsson hade en bra kväll i onsdags.

Två segrar, en andraplats och ytterligare fina placeringar gav drygt 130 000 kronor in till stallet.

Kanske var det High Hope Lee som imponerade mest av de två vinnarna. Han kördes resolut till ledningen av Adrian Kolgjini och sedan såg det väldigt enkelt ut.


– Det här var inte svårt, sa Adrian och skrattade efter vinsten. Det var en jättetrevlig häst att köra. Halvvarvet från mål tryckte jag på gaspedalen och då stack hon bara undan.

Redan i dagens första lopp fick Lars I den första vinnaren. Kevin Oscarsson satte Brother Michael i spets och sedan var det enkelt.

– Jättefin häst att köra, sa Kevin. Vi hade inte alls några problem under vägen heller och han vann lätt.

image8fpbb.png

 

En som har hittat en fin vinterform är Midnight Special som tog andra raka vinsten. Helena Burman tränar och Roger Malmqvist fick ersätta Johnny Takter som lämnat återbud.

– Han var lätt och fin att köra och det kändes under loppets gång att det skulle kunna sluta så här. Utan att vara kaxig kan jag säga att det blev väldigt lätt till slut, kommenterade vikarierande Roger Malmqvist.

Johan Untersteiner bjöd på en ännu större knall då han kom till ledningen med All For Love som spräckte segernollan i femtonde starten.

Olga Utca prisutdelning2.jpg

Stayerloppet blev desto mer händelserikt med otaliga ledarbyten varpå fjolårets komet Gustav Johansson höll sig kylig och kom först ur dimman med Sara Brodin-tränade hedersmärren Olga Utca.

– Hon var väldigt seg, jag fick inte upp henne alls på bettet, men när de kört färdigt i ledningen 500 kvar så var hon stark, kommenterade Johansson som även verkade nöjd med Aetos Kronos vilken krigade in i mål och tog på vinnaren över upploppet.

– Vi tappade mycket när jag fick ta i honom i sista sväng och det är klart att vi hade varit mycket närmare annars. Det var lite bättre tryck i honom idag jämfört med då jag körde senast.

Framgångarna för stall Templar fortsätter. Hank DK tog tredje raka segern, även om Global Dictator utmanade den sista biten.

– Idag var han trött i mål, men det tycker jag att han har rätt att vara. Motståndet har blivit tuffare och det var första gången på lång distans, sa kusken Thomas Uhrberg.

Global Duty målgång.jpg

Global Duty är en häst som stall Lövgren har haft höga tankar om efter starka träningsrundor, kanske är det på väg att släppa nu då han tog andra segern på tre starter.

– Det är en talang som har flugit fram i träning, men han tycker att det är läskigt att tävla. Egentligen är han nog mest rädd för sig själv, han ser spöken och är ängslig av sig.

Men från tredje ytter visade han att det finns kapacitet att vinna tuffare lopp än onsdagens.

Kvällen avslutades av Peter Ingves som fått låna Västerbo Tramp av Conrad Lugauer. Efter ett tufft förstavarv kunde han ta över ledningen och sedan höll han fart på ett imponerande vis.

– Han blev lite het och visst var det ett tufft förstavarv, men hästen var bra, berömde Ingves.

Publicerad torsdag 16 februari 2023.