Thomas Uhrberg champion – höll undan för Lövgren

Thomas Uhrberg champion, Micael Andersson inledde julhelgen på bästa sätt och dubbelsegrar till Ken Ecce och Joakim Lövgren. Men för Lövgren räckte det inte med en dubbel för att hinna ifatt Uhrberg – som höll undan i championstriden. Så kan vi sammanfatta årets sista tävlingsdag.


Micael Andersson har haft en fin höst som amatörtränare och kusk. Nu vann han med Rock the Sock som bara var bäst. Positionen utvändigt ledaren var inte något problem, Micael satt bara och tittade sig omkring och körde obekymrat till ledningen in i slutsvängen.

– Jag hade tänkt rycka tussarna på upploppet, men de andra var så lång efter.

Så istället för att rycka tussarna gjorde han segergest.

– Det kan inte finnas ett bättre sätt att inleda julhelgen, sa han.

Däremot blev han lite mer tystlåten om när det gäller nästa start.

– Vi får se, jag säger inget. Men vi har en plan.

Joakim Lövgren jagade alltså Thomas Uhrberg i championstriden. Han var tre segrar efter, men vann ”bara” två lopp.

– Det var väl aldrig riktigt nära, tyckte han.

Men han visade upp både Ytowns Magnifik och Inspired Lights i bästa skick. Båda vann från ledningen på fina tider.

– Ronja Gingsjö har gjort ett jättejobb med Ytowns Magnifik. Han var mycket lugnare idag, klarade ju en omstart dessutom. Inspired Lights böjar också visa lite av vad vi trott om honom.

Ken Ecce dubblade med Alessio och Crack Atout.

– Alessio är bra när han är frisk och fräsch. Jag kände redan i sista sväng att det här vinner jag. Crack Atout är i fin form och fick ett fint lopp. Han är ju en gammal gubbe så det passar honom bäst att få ett rygglopp och sen gå på 300–400 meter.

Preben Sövik har hittat fin form på sina starthästar. Perfect Harmony såg bländande ut när han tidigt fick ta över ledningen och sedan var han aldrig hotad.

– Han var på gång redan på Åby i den senaste starten och nu kändes han väldigt fin.

Adrian Kolgjini hade ingen enkel uppgift med Blackhawk Face, men löste den trots att hästen bockade, galopperade och dummade sig i starten.

– Nej, han är inte enkel. Han går utan käkrem, han knäcker den bara. Nu ställde han sig och kunde vinna ändå. Det var starkt gjort. Men han är också riktigt bra.

Rick Ebbinge gästade med Mercury Boko som såg bättre ut än någonsin, trots att det blev lite körning mitt i loppet klev han bara undan till en lätt seger.

– Han blir starkare och starkare och till sommaren hoppas vi kunna ta av skorna och då tror jag att han blir riktigt fin.

Fotnot: Alla champions kommer att hyllas tisdagen den nionde januari.

 

 

 

 

Publicerad lördag 23 december 2023.