Möt Jessica Simpson – ny tränare på Jägersro

Tanken har funnits i fyra-fem år.

Nu har den blivit verklighet och Jessica Simpson har blivit Jägersrotränare med Skönabäck som bas.

– Vi ville flytta för att kunna träna på sommarunderlag, utan hakar. Och sen när vi flyttar är det så här kallt, säger Jessica och skrattar men tillägger också:

– Alla säger ju att det inte brukar vara så här kallt, utan bara någon enstaka dag med frost och is.


Jessica har tidigare haft sin licens i Gävle och hållit till på Lövdala Gård. Där började hon själv rida som tioåring och det blev även galoppintervaller på travarna (inspirerad av Bo W Takter). Hon tävlade i hoppning, men idag är det bara trav som gäller – även om hon tycker om alla hästdiscipliner. Namnet Lövdala följer med även om Jessica och Pierre är påväg att sälja sin gård i norr. För när ni ser en häst med ”kennelnamnet” Lövdala är det Jessica och hennes man Pierre som fött upp den. De har haft lite som affärsidé att föda upp hästar och sedan sälja dem i andelar.

– Tyvärr har det börjat bli svårare att sälja ut andelar. Det är ju tuffa tider för folk och då är det ju sådana saker man först drar in på.

Nu är hon alltså på plats på Skönabäck. Har precis hunnit utforska möjligheterna att träna och gillat vad hon sett.

– Vi har haft ”span” på Skönabäck några år så det ska bli riktigt spännande. Vi var också inne på Jägersro och kikade, tränade på milebana och där finns det också jättefina möjligheter.

Jessica har bara en tränarlicens och kör inte själv sina hästar. Hon tycker om att använda unga, lovande, kuskar på sina hästar. Nu senast var det Marcus Lilius som hon gärna använda.

– Jag tycker att de unga kuskarna är bra, de går verkligen in för sitt jobb och ger mycket tillbaka. De vill upp och anstränger sig lite extra.

Meritmässigt är det kanske två segrar i hennes karriär som sticker ut lite extra.

# Bravo Unita vann Margaretas Tidiga Unghästserie med 300 000 i förstapris tillsammans med just Marcus Lilius.

# Lövdala Principito vann Hästägarekannen på Solvalla och 250 000 tillsammans med Emilia Leo.

Just Lövdala Principito är lite speciell. Han är stallets stjärna med 1,2 miljoner på kontot. Han har hunnit bli 12 år, men pigg och glad. Enda problemet är en känslig hals så han kräver hög och klar luft för att fungera på topp. Tanken är att han ska få starta några gånger till.

– Jag har en släkting [Vendela Westerlund] som hjälpt mig jättemycket. Hon går på Wången nu och hon ska sedan få köra honom någon gång nu när hon fyllt 18 år. Hon har ju inte kunnat göra det tidigare eftersom Principito har alldeles för mycket pengar på sig för Ungdomsloppen.

Rent träningsmässigt har Jessica jobbat mycket med backträning och sand. På Skönabäck finns det en djupharvad bana, en rakbana och en kuperad skogsslinga på fem kilometer.

– Jag tror att vi ska kunna fortsätta att träna fram hästar med mycket styrka. Och just rakbanan känns spännande. Det har vi bara haft tillgång till om vi åkt in till Gävletravet tidigare.

Jessica har idag åtta hästar i träning, men tar givetvis emot fler och hon nås på: 0702885545.

 

Publicerad tisdag 5 december 2023.