Jägersro samlade in 76 000 – slutade tvåa i Mustaschkampen

För fjärde året i rad har Sveriges travbanor samlat in ett generöst bidrag till Mustaschkampen och kampen mot prostatacancer. Totalt samlade travbanorna, med sina travskolor i spetsen, in 356 406 kronor under november.  Jägersro var näst bäst med dryga 76 000 kronor.
Pengarna går oavkortat till forskning, utveckling och kunskapsspridning om Sveriges vanligaste cancerform.


Travbanornas insamlingar skedde som ett samarbete mellan ATG®, Svensk Travsport och landets travbanor och var utformad som en utmaning mellan banornas travskolor. De banor som samlade in mest pengar belönas nu av ATG med pengar som går till att utveckla verksamheten på travskolorna.

– Vi är otroligt tacksamma över det stöd som vi har fått under månaden! Detta är för en god sak och vi uppskattar verkligen de fantastiska människor som har engagerat sig under månaden. Jag kan dock tycka att fler män borde hjälpa till och sprida kunskap kring den här frågan, de är dom som drabbas och det är många som inte känner till så mycket om prostatacancer, säger Anna Rogell, utbildningsansvarig på Jägersro.

Segrande i den interna kampen mellan landets travskolor och de som samlade in mest pengar var Halmstad travskola. De belönas nu med 100 000 kronor i utvecklingsbidrag till verksamheten. Under november samlade de in hela 122 351 kronor och hör därmed till de digitala insamlingar i Sverige som samlat in mest pengar totalt under Mustaschkampen.

Ulrika Andersson, utbildningsansvarig vid Halmstadtravet är stolt över att man tillsammans lyckades få in så mycket pengar till kampen mot prostatacancer.

– Vår ambition är att travskolan ska vara en trivsam och inkluderande plats där alla känner sig välkomna och generösa mot varandra. Det är vårt framgångsrecept. Vi är ett litet sammansvetsat gäng där alla hjälptes åt och under månaden har vi mött så många fina människor som tillsammans åstadkommit detta. Att vi i slutändan fick ihop så mycket pengar till vår insamling och kan bidra till forskningen och kampen mot prostatacancer visar hur mycket hjärta som finns inom travet.

Det utvecklingsbidrag som Halmstads travskola belönas med innebär både nykomlingar och att vissa får gå i pension, berättar Ulrika vidare.

– Vi har en äldre fyrbent herre i vårt stall som är redo för att bli pensionär. För pengarna vi vunnit är målsättningen att det under vintern kommer in två nya ponnyer till våra elevers stora glädje!

Topplista insamlingar

1) Halmstad travskola, 122 351 kronor insamlat (vinner 100 000 kronor).

2) Jägersro travskola, 76 570 kronor insamlat (vinner 50 000 kronor).

3) Kalmartravets travskola, 72 200 kronor insamlat (vinner 25 000 kronor).

Publicerad fredag 1 december 2023.