Dubbel till Lars I och en hedersknyffel fick vinna

Dubbel till Lars I Nilsson, en hedersknyffel som fick vinna igen och två segrar till Kolgjinis. Lite av tisdagens snackisar på Jägersro.


Lars I Nilsson hade tre hästar till start, High Hope Lee och Flamenco Girl medan Aramis Face troligen slutat bland de tre utan galopp i sista sväng.

High Hope Lee alltså inledde med en säker seger. Stoet, som testat de största årgångsloppen, hittade till ledningen och var sedan aldrig riktigt hotad.

– Vi kanske övermatchade henne i somras, men nu fick hon göra en riktigt bra prestation. Jag tycker att hon håller så fin form att hon får fortsätta att starta på ett tag till.

Kanske finns det en uppföljare till henne i Flamenco Girl som vann stallets andra seger. Direkt till ledningen och sedan var det lugna gatan.

– Jag tror att det kan bli en riktigt bra häst till nästa år. Kanske med möjlighet att vara med i en del årgångslopp, tipsar Lars I Nilsson.

Närmast kommer hon att få starta på lite lugnt, främst för att kunna skaffa sig lite mer rutin.

– Hon kom igång lite sent så hon behöver lite mer tävlingsvana.

Lars hade också Aramis Face till start, han ledde i drygt ett varv  (i topptempo) innan han var slagen och galopperade.

– Han gick utan käkrem [är ett stöd för hästen] och orkade inte riktigt hålla upp huvudet. Han blev lite för låg och galopperade. Sen hade han aldrig kunnat slå vinnaren (Black Fire) som var ruskigt bra.

Nu blir det troligen en lite  längre käk någon start innan han får gå utan käk igen.

Vi måste också plocka fram Kolgjinis som har bra snurr på verksamheten just nu. Adrian avslutade tävlingsdagen med Black Hawk Face. Han släppte frivilligt 20 meter i starten, körde helt på säkerhet och när det var dags klev han bara runt fältet.

– Jag visste att han skulle vinna bara han travade felfritt. Han har sån kapacitet och är i så låg klass fortfarande.

Framtiden?

– Jag hoppas bara att han kan fortsätta att sköta sig, för det är en riktigt bra häst.

Dante ville inte vara sämre utan vann lärlingsloppet med Silpinge Superb.

– Jag kände i provstarten att han var kvick iväg så det bara att skicka iväg vad som gick. Det var en trevlig häst att köra, berömde Dante.

Hedersknyffeln då?

Givetvis Tomas Malmqvisttränade Crack Atout. En ren Malmqvistprodukt som ropades in på auktionen i Deauville, debuterade med en galopp i Kalmar och sedan utvecklats hela tiden. Nu tog han första segern på ett par år när han plockade ner favoriten Under Armour över upploppet.

– Han var duktig idag, men är bra när han får draghjälp. Han vill kanske inte göra så mycket själv. In på upploppet kände jag att det här vinner jag, sa kusken Ken Ecce.

Thomas Uhrberg är en erkänt skicklig spetskusk, han hittade den positionen med Roadrunner Apps och sedan ställde han in farthållaren på 17–tempo.

– När hon kom upp i sin fart var det bara att försöka hålla den. Hon var stark och vältränad, berömde Uhrberg.

Dagens raketspurt svarade Keep Flying Rapida för, han backades loss I början av upploppet men när kusken Conny Gustafsson ryckte det norska huvudlaget blev det rejäl fart och segern blev säker.

Positionen utvändigt ledaren passade stänkrädda Charma perfekt. Victor Rosleff satt lugn där och avgjorde enkelt och dagens Untersteinerseger tog Johan med No Time to Steel som visade fin uppfattning från ledningen.

Publicerad onsdag 6 december 2023.