Adrians galna dag – vann fyra V75–segrar

Stoletheshow vann huvudloppet men Adrian Kolgjini stal showen.
Så kan man enkelt sammanfatta lördagens toppsport på Åbytravet.
Jägersrokusken avslutade V75® med fyra raka segrar!


Legolas Minne var huvudnumret på Åby som värd för V75® på lördagen.
Örjan Kihlström fick för andra gången chansen att köra den elvafaldiga miljonären Stoletheshow och efter en andraplats i gulddivisionen på Bergsåker i februari 2022 blev det nu en fullträff.
Från spår 8 bakom startbilen hade Örjan Kihlström taktiken klar och han var offensiv med förhoppningen att komma till ledningen. Så blev det också och lika nöjd såg Adrian Kolgjini ut med rygg ledaren tillsammans med Ultion Face och i tredje invändigt hittade vi Beartime och Carl Johan Jepson. Ultion Face kastade in handduken först av trion och fick nöja sig med tredjepriset. Beartime avslutade vasst via open stretch och närmade sig hela vägen hem men Stoletheshow höll undan i läcker stil. 
Örjan Kihlström strödde lovord över den Frode Hamre-tränade hingsten efter segern.
- Mycket finare att köra kan inte en häst bli. Vi hade besvärligt läge, men han öppnade bra och när vi kom till ledningen var det en fördel. Det är en helt fantastisk häst att köra, ett riktigt proffs, mycket sympatisk, sa segerkusken.

Fyrling för Kolgjini
Efter att Stoletheshow hyllats var det dags för nästa show – Adrian Kolgjini show!
Jägersrokusken inledde med seger tillsammans med andrahandsfavoriten Here’s Johnny Sox som avgjorde mycket enkelt till slut i V75-4. Från tredje utvändigt följde Here’s Johnny Sox med som andrahäst i tredjespår i rygg på Global Delayed på sista bortre långsidan. När sedan favoriten Need’em galopperade i ledningen 500 meter från mål tog Global Delayed över ledningen men var chanslös att stå emot Here’s Johnny Sox. Efter loppet hyllade segerkusken tränaren Lars I Nilsson.
- En av Sveriges mest underskattade tränare, sa Adrian Kolgjini.

Adrian Kolgjini följde sedan upp med en uppvisning i V75-5 där nyförvärvet Danao Degli Dei var överlägsen. Den fyraåriga hingsten gjorde allt jobb själv och öppnade tidigt upp en jättelucka till konkurrenterna och vann på 1.11,3 (!) över sprinterdistans.
- En fantastisk prestation det måste man säga, Det här var inte förväntat, att vinna på 1.11,3 på det här sättet med sparat, sa Jägersrokusken.
Adrian Kolgjini följde sedan upp med ett äkta hattrick då han även vann med favoriten Sangria Pellini i V75-6. Jägersrokusken fick chansen bakom det femåriga stoet då ordinarie kusken Michael Nimczyk var hemma sjuk. Adrian Kolgjini bytte ut andra utvändigt mot positionen utvändigt ledaren knappa varvet kvar och Sangria Pellini imponerade när hon gjorde grovjobbet själv och vann enkelt.
I V75-7 tog Adrian Kolgjini fjärde raka segern då han även lotsade Dominic Wibb först i mål efter en mycket lyckad styrning där han släppte ledningen och sedan kunde avgöra när luckan kom till slut.
- Det är nog det största man kan göra om man inte ska vinna ett grupp-lopp, sa Adrian om sin fyrling på V75.
Adrian Kolgjini hade en toppendag och vann även ett lopp utanför V75, tillsammans med Chaplin i lopp 2.

Publicerad söndag 10 december 2023.