Taktiken stämde för Dante

Taktiken var given och när allt fungerade till 100 procent så levererade Dante Kolgjini i och Dominic Wibb en praktskräll. Men själv var han förstås inte helt överraskad:

– Jag har varnat lite för honom.


Det blev en riktig smällkaramell i den femte avdelningen, tillika Bronsdivisionens final, när Dominic Wibb storskrällde för Dante Kolgjini. Han fick en fin löpning i rygg på den ledande favoriten Global Dash. När upploppet kom så vred Dante ner sin häst på open stretch, och Dominic Wibb spurtade mycket vasst och kort före mål var smällen ett faktum. Hästen, som tränas av broder Adrian Kolgjini och ägs av pappa Lutfi, var spelad till blott en procent på V75. Men helt förvånad var inte segerkusken.

– Om man kollar på vad han har haft för spår så var det här första gången på två år som han hade framspår. Jag varnade lite för honom som en topp tre-placering. Jag hade ställt in mig på att försöka få rygg på tvåan (Global Dash) och han kändes fin hela vägen. Jag hade så mycket att åka med i sista sväng och bara väntade på att få vrida ut honom, sa Dante Kolgjini.

Publicerad måndag 14 augusti 2023.