Succén Djurens Dag är tillbaka på söndag

Succén Djurens Dag kommer tillbaka.

Söndagen den tredje september, i samband med Svenskt Travderby, är det dags igen.

– Det känns jättebra, säger Kent Öhlander, vd för Jägersro. Vi är helt övertygade om att det är viktigt att erbjuda en upplevelse för hela familjen.


Förutom toppsport på tävlingsbanan blir det massor med aktiviteter runt hela Jägersro. Fri entré för alla barn upp till 18 år.

– Jag tror att vi kan erbjuda en verklig toppdag, säger Lars Holst som är projektansvarig för arrangemanget.

Här är ett axplock av allt som händer, med start kl 11 på söndagen.

Sydskånska Kennelklubben kommer att ha 15 - 20 rasmontrar där du kan träffa representanter för de olika raserna. Besökarna kan se Agility-uppvisningar och kan själv ”prova på”. Alla barn får chansen att mysa med hundar i en speciell Hundhage. SSKK har också ett Informationstält och alla deras aktiviteter finns bakom korsvirkeshuset. imagepprfa.png

Öresunds fågelförening visar upp sina fantastiska färgrika papegojor i en stor fågelvoljär där besökarna får gå in och träffa fåglarna. Ett 20-tal personer från föreningen kommer också att gå runt med papegojorna på axlarna. 

Kungshaga Gård tar med sig tre alpackor, en åsna och en shetlandsponny och berättar om deras familjeaktiviteter i Höllviken.

Öresunds Kaninhoppare är på plats och informerar om sin verksamhet.

Örestads Ryttaresällskap bjuder på en otrolig Voltigeuppvisning i ridhallen med många olika hästar och ryttare. Besökarna kan också ”prova på” Voltige och testa en mekanisk Voltigehäst.

Skånes Kattklubb visar många olika kattraser i ridhallen. Där kan besökarna rösta på Djurens Dags ”Favoritkatt” och vinn ett kalas i Jägersros Travskola. 

Min hund och jag arbetar med mjuka metoder och jobbar utefter vilken ras just din hund har.

De finns på plats och pratar kurser som startar i höst.

HSB har tält på plats och pratar Medlemskap och Bo Spar. Där kan besökarna också prova på ett Lyckohjul och vinna fina priser. 

Realgymnasiet i Malmö kommer att vara på plats och informera om deras gymnasieskola. Delar ut informationsmaterial och presenter.

Segragymnasiet i Östra Ljungby finns också på plats i publikhallen och informerar om sina utbildningar.

 

Det finns karuseller för de minsta, ansiktsmålning, hoppborg, ponnyridning och givetvis käpphästar. Alla evenemang finns i Ridhallsläktaren, på gräsmattan vid Korsvirkeshuset eller vid sista sväng på travbanan.

Publicerad tisdag 29 augusti 2023.