Preben Sövik klar för Norskt Travderby

Preben Sövik och Just Perfect Sisu motsvarade alla förväntningar och vann kvalet till Norskt Travderby på Bjerke.


Jägersrotränaren Preben Sövik provade lyckan i hemlandet Norge och spelades till stor favorit med Just Perfect Sisu i ett av uttagningsloppen till det norska derbyt. Den käcke fyraåringen vann Jarlsberg Grand Prix – Norges motsvarighet till Sprintermästaren – i början av juli. Nu var distansen ett varv längre vilket bara gynnade den skånskägde hästen
Just Perfect Sisu kördes till ledningen efter en bit och sedan verkade det vara hur enkelt som helst. Sövik var lugnet själv i sulkyn.
– Jag visste att det var mycket vunnet om vi skulle kunna komma oss till ledningen och väl där bara tänkte jag på att köra så sakta som möjligt för att spara så mycket krafter som möjligt när finalen går om 16 dagar. Men han är stark och klarar det mesta och kommer vi oss till ledningen i finalen kanske vi kan köra 1.14 runt om, sa Preben Sövik som har höga tankar om sin häst.
– Han fick gå sista 300 i dag och det var ändå rätt så kontrollerat, sa Jägersrotränaren som körde undan med några säkerhetslängder över upploppet med hästen som var kvällens största favorit på V86 (60 procent)

Publicerad torsdag 24 augusti 2023.