Fyrling till Joakim Lövgren

Princess Beluga, Under Armour, Steady Roger och Epicure DE.

Innan kvällen var över hade stall Joakim Lövgren vunnit fyra segrar, precis hälften av loppen.

– Fyra segrar är jättebra. Det känns som om hela stallet kugga i igen, så nu börjar det mullra lite, sa Lövgren efter den fjärde vinnaren.


Om vi börjar bakifrån så är Epicure DE ett nyförvärv i stallet. Han tränades tidigare av Conrad Lugauer, men flyttades till Lövgren när Lugauer flyttade till Stockholm i slutet av maj

– Ägaren bor i Hamburg och vill gärna komma och se sina hästar. Men jag får väl skicka blommorna till Conrad, det är ju han som tränat. Och han sa när jag fick hästen att den kommer du att få kul med och det förstår jag nu.

Epicure DE tog hand om ledningen i första kurvan, fick bestämma tempot och klev sedan bara undan till en lätt seger.

image3cx8c.png

Precis tvärt om var det för Steady Roger. Han fick verkligen ge allt för att hålla undan för Höwings Zeus.

– Jag hade inte klagat på honom om han förlorat. Nu gjorde han en tapper insats. Han fick ju lägga en riktigt speed från start [tog ledningen trots 20 meters tillägg] och jobbade sedan ända in i kaklet.

Under Armour svarade också för en svettig insats, tredjespår och sedan fick han mestadels jobba utvändigt ledaren.

– Han har oftast startat i långa lopp, men nu var det dåligt med långlopp i hans klass. Så jag körde för att använda hans styrka.

Stallets fjärde seger tog Bernardo Grasso hand om. Han placerade Princess Beluga i ledningen i Ungdomsloppet och sedan kom igen i närheten.

Captiva prisutdelning.jpg

Vi noterade också landets första 2-åringsvinnare då Per Nordström satte dit Captiva.

– Det här kunde inte sluta bättre, sa Per. Det är en tuff dam det här som också är tidigt född (25 januari), sa Per om den välväxta 2-åringen.

Och kullen i stort?

– Det ser jättebra ut. Vi räknar med att kvala in 10–15 stycken så får de sedan bestämma hur och när det blir start. Men den här har legat långt framme hela tiden. Vi kvala två fina tidigare ikväll.

”Himmalaget” lämnade bara smulor till gästerna den här kvällen.

De Chambeau målgång.jpg

Thomas Uhrberg har en talang i De Chambeau )döpt efter den långtslående golfaren Bryson DeChambeau) som från ledningen inte släppte någon i närheten.

– När jag petade till honom i sista sväng så ökade han bara. Han är född sent på året, så vi tar det lite lugnt i år och hoppas på fler liknande lopp här hemma, resonerade Uhrberg.

Conrads Diderot prisutdelning.jpg

Stall Kolgjini tog en dubbelseger när Adrian vann med Conrads Diderot före Dante och Crowning Kronos.

– Ska jag vara ärlig trodde jag att det var Steen Juul som kom [imponerande att ta fel på Steen Juul 72 år och lillebror Dante, 23 år]. Tur att jag fick vinna, det hade inte varit roligt att torska mot Dante, skämtade en nöjd Adrian.

– Den här hästen har haft en del otur, men nu fick han visa hur bra han är.

Gästvinsten tog Hannah Gustavsson som skickligt lotsade fram osäkre Tug of War (Johan Untersteiner tränar) till en säker seger.

Publicerad onsdag 2 augusti 2023.