Benvenuto a Jägersro, signor Casillo

I all tysthet har Jägersro fått en ny tränare – och ett mycket välmeriterat tillskott.

Sedan ett par veckor har den italienska tränaren Gennaro Casillo svensk licens med hemmabana Jägersro.


– Vi har fått en rad förfrågningar från italienska hästägare om att ha hästar i Sverige, därför har vi startat den här satsningen, berättar Manuele Casillo.

Manuele är son till Gennaro och kontaktperson när det gäller filialen på Skönabäck strax utanför Skurup.

– [skratt] Jag är den enda som talar engelska, så det är enklast så. Men min pappa håller på att lära sig lite engelska också.

Gennaro Casillo är en av italiens största och mest framgångsrika tränare. Idag har han runt 120 hästar i träning i Italien och brukar vinna runt 200 lopp varje år. Idag finns det 17 hästar på filialen i Skönabäck, men familjen Casillo vill ha fler boxar.

– Vi har fler förfrågningar, berättar Manuele.

Just nu tillbringar Manuele och Gennaro den mesta tiden i Italien, men fyra anställda med erfarenhet av träningsupplägget sköter hästarna på Skönabäck.

– Vi är trygga med det här upplägget. De tränar efter vårt koncept och vi kommer till Sverige med jämna mellanrum för att titta till hästarna.

På Skönabäck står topphästar som Charliebrown Effe, Collier IT och Demon. Men Manuele påpekar också att filialen i Sverige är en långsiktig satsning och att de hoppas få svenska ägare i stallet också.

– Vi ser det här som en stor chans till en utveckling av vår rörelse och trivs verkligen med att få träna och tävla i Sverige.

Här kan ni se listan på de hästar Gennaro Casillo har i Sverige: https://sportapp.travsport.se/sportinfo/licenseholder/ts721795/traininglist

Publicerad onsdag 9 augusti 2023.