En breddloppsdag som skapade segerglädje

En kusk som fick spräcka segernollan och en häst som fick vinna sitt första lopp i 32:a starten.

Breddloppsdagar skapar glädje.


Sara Fagerberg skickade upp näven i luften när det stod klart att hon och Milles Goofy skulle vinna. Segerglädjen gick inte att ta miste på.

– Oh, så skönt. Han började tappa travet i slutsvängen, men sen kom han tillbaka när jag kunde rycka huvan inne på upploppet.

Det var Saras första seger någonsin, men som dotter till Mikael Fagerberg har hon förstås fått en grundlig utbildning. Mikael, en gång i tiden proffstränare i Halmstad men också försteman hos Joakim Lövgren, var snabb att gratulera. Och Sara går i pappas fotspår så tillvida att hon just nu jobbar hos Joakim Lövgren.

– Det är en trevlig häst och ledningen var plan A, förklarade en glädjestrålande Sara.

 

image3fxuj.png

Sen kom Bernardo Grasso ut med nästa Lövgrenhäst, My First Lady, och tog nästa seger. Efter galopper i karriärens fyra starter blev det nu ett felfritt lopp och en lätt seger.

– Tränaren [Lövgren] och hovslagaren hade gjort ett gott jobb och ändrat framskoningen. Hon har bra kapacitet, men är också lite speciell.

Rosie The Riveter prisutdelning.jpg

Rosie the Riveter kom till start I montéloppet utan att ha vunnit på 31 försök. Men tillsammans med Jessica Pilenberg blev det en enkel seger.

– Det strulade lite för oss, men när vi väl fick fritt spår så fick hon tugga på, se en nöjd ryttare.

Och minst lika nöjd var tränaren Solbritt Åkerblom:

– Hon har haft problem med travet, med att orka med sig själv vi med att hitta rätt balans. Men nu hoppas vi att det släpper för hon har en enorm kapacitet.

I Hope You Dance målgång.jpg

På tal om kapacitet; I Hope You Dance visade sitt kunnande i eftermiddagens sista lopp.

– Jag fick åka med i 2000 meter, jag satt bara och höll andan. Jag ville inte bråka så mycket med honom eftersom han rumplade till ibland, men han kändes stark i sista sväng och det blev ju säkert, sa kusken Max Karlsson.

Giuseppe ”Peppe” Lubrano hade också en bra eftermiddag. Thomas Linder satte dit hans Gossip Simoni i amatörmatchen Jägersro–Malta, sen vann han själv med Townshend Broline innan han vann som lånekusk till Magnus Dahléns Camilla Ral.

– Gossip Simoni är bra när han fungerar och Townshend Broline har jag inte haft så länge, men han börjar fungera så något rätt gör jag.

Townshend Broline målgång2.jpg

Vi noterade också vinster för Jumeirah Boko (Linda Allercrantz) och Hamilton (Christian Nissen).

 

Publicerad lördag 5 augusti 2023.