Best of Jim ska vara som bäst som 7-åring

Best of Jim fortsätter att imponera och utvecklas för varje start som 7-åring. Efter tisdagens vinst har han fyra segrar på de fem senaste starterna.

– Vi har gett hästen den tid han behöver. Vår filosofi är att hästarna ska vara som bäst när de är sju, åtta eller  nio år, förklarade Peter Lundell. Så det har varit en långsiktig plan med honom.


Nu öppnade Best of Jim bra, tog hand om ledningen i en snabb öppning. Men kusken Victor Rosleff valde att släppa, fick sedan luckan perfekt och segern blev enkel.

– En otroligt fin häst, berömde Victor Rosleff. Och det fanns en del krafter kvar över mål också.

Best of Jim är ett familjeprojekt hos familjen Lundell. Pappa Peter, mamma Jenny som står som tränare och dottern Nikki Sixx hjälps åt med träningen. Och det ger alltså resultat.

Vinsten betyder att Best of Jim är klar för finalen av Summer Meeting Copenhagen under Derbydagen på Charlottenlund den 27:e augusti. Med till finalen går också tvåan Eagle Trot.

imageqwh0sj.png

På tal om finaler och uttagningslopp så vann Håkan B Johansson uttagningsloppet till KGB:s Minne med storfavoriten Con Crowe.

– Han infriade förväntningarna. Jag tyckte inte att det stämde till 100 procent för honom runt första sväng och därför valde jag att köra på säkerhet. Sen var min tanke att vi skulle få ta över ledningen. Det här är en väldigt fin häst och det var inte tomt i mål. Det är jäkligt kul att bara få vara med i det här loppet, sa Håkan B Johansson som vunnit finalen två gånger tidigare .

Kusken har fina meriter från KGB:s Minne. Ett lopp han vunnit två gånger tidigare. 2012 med Flemming Jensens Obi-Wan och 2013 med Marcus Lindgrens Namale Kronos. Med sig till finalen följde också tvåan Real Scoth och Peter Arnqvist.

Pax målgång.jpg

Pax har inte vunnit lopp på dryga två år. Då var det ett enklare lopp – nu mötte han ett gäng riktigt bra montéhästar och skrällde rejält.

– Jag är inte överraskad, sa tränaren Mikael Pilenberg som stod vid bankanten och hejade.

Det var frugan Jessica som red och svarade för en perfekt tempobedömning. När Dynamic Raja och Rampant drog iväg i racertempo så avvaktade Jessica en bit bak. Eller sanningen var nog att Pax inte kunde gå med i det tempot. Men när de två första började tröttna så höll Pax sin fart.

– De drog på som fasen där framme och jag tror att det passade oss rätt bra.

Pax har börjat bli en äldre herre, 11 år, och behöver kanske få det på sina villkor för att bjuda till.

– Han är en gentleman som gärna släpper någon förbi sig, men idag tog han tag i bettet och var jättefin.

Nasha målgång.jpg

Patricia van der Meer har fått fram en stor talang i Nasha. Andra raka vinsten och den togs enkelt tillsammans med Victor Rosleff.

– Det är en fin häst som har alla egenskaper som krävs, sa Victor. Det var bara att vända upp och köra. Det ska bli skoj att få följa den här framöver.

Nasha vann från ledningen och samma segerrecept använde Markus Waldmüller med Laban Lagö. När han sedan fick bestämma farten var det inte någon som kunde komma i närheten tillslut,

– Han var lugn och fin idag, det finns annars lite humör i hästen. Nu blev det precis som önskat och han vann med en del krafter kvar.

Shejk målgång2.jpg

Dagens Dubbelloppen blev en Kolgjinidubbel. Först vann Shejk busenkelt från ledningen sedan André Eklundh (ersatte Adrian) prickat starten perfekt.

– Jag var rätt att han skulle hetsa upp sig efter omstarten, men han höll sig lugn. När vi sedan körde fort sista 700 så blev det väldigt enkelt, sa André.

Tyler Mifsud (ersatte Dante) gav sedan King of the Hill ett bra lopp I tredje ytter, en rejäl avslutning gav utdelning redan mitt på upploppet.

– Jag kände 700 kvar att jag hade mycket krafter kvar och tänkte att jag måste chansa. Jag gick på i tredjespår, han hängde lite ner i svängen men när vi kom in på rakan kunde jag köra för fullt och då avgjorde han enkelt.

Let Me In målgång.jpg

Dagen avslutades med en härlig duell mellan Let Me In och Gustav Simoni. Ingen ville ge sig, men Per Nordströms Let Me In höll nosen först.

– Han har styrkan som sitt vapen, planen är att gnugga på lite för att han ska få lite mer rutin. Men jag måste säga att det var ett härligt upplopp med två fina hästar.

Pga tekniska problem saknas målfoto från lopp 1,7 och 9.

  

Publicerad onsdag 16 augusti 2023.