Adrian tror på hemmaseger i Svenskt Travderby

Om vi ska tro Adrian Kolgjini blir det hemma seger i Sofiero Bryggeri presenterar Svenskt Travderby.

– Barack Face är nog den största talang jag har kört och jag tror att han kommer att vara ännu bättre i finalen.


Adrian är ju förstås inte känd för att vara blygsam, men det hörs på honom att Barack Face är något alldeles extra:

– Tae Kwon Deo var min älskling, men den här är något ännu värre.

Barack Face har hela tiden varit en snackhäst, fart har han visat men också osäkra tendenser – både i jobb och tävling.

– Allt har inte varit hans fel. Jag körde upp i en annan vagn en gång, en annan gång blev han påkörd. Sen har nog hans självförtroende blivit stukat, men loppet han gick senast ska ha fixat det.

imagegkaom.png

Det hördes också på jublet när han klev ifrån favoriten Dancer Brodde i kvalet att det var något alldeles speciellt. Familjen Kolgjini och publiken på Jägersro har en mycket speciell relation.

– Det är klart att vi taggar till lite extra när vi hör jublet och ropen. Det ska bli riktigt roligt att få köra på söndag.

Barack Face är uppfödd av Lutfi Kolgjini och Anna Svensson, familjen äger fortfarande en del av hästen tillsammans med Ellerström Gruppen. Så en seger på söndag skulle vara något alldeles speciellt.

Lutfi Kolgjini:

– Vilken grym häst det är. Det måste sluta strula någon gång och det känns ruggigt bra att han äntligen får visa vad han kan. Han går med järnskor, sula och boots, men jag har känt i jobb att det inte skulle vara några problem att rycka alla skor om vi vill göra honom ännu bättre till finalen.

– Jag tror att loppet senast har fört fram honom. Det var trots allt ett tag sedan han fick ett helt lopp. Det kan också bli så att vi lättar honom lite i balansen. Inte så att han ska gå barfota eller så, men vi kanske kan fixa lite annat. Kanske ta av bootsen.

Adrian är alltså väldigt uppåt, men är också medveten om att det krävs en maxprestation för att vinna Svenskt Travderby. Men Barack Face var trots allt snabbast av alla i kvalen – och ska alltså vara ännu bättre på söndag.

– Som jag ser det måste vi slå Dancer Brodde utvändigt. Och vi har slagit honom en gång så vi kan göra det en gång till. Jag vet att vi kommer med en grym häst.

Barack Face prisutdelning.jpg

För Adrian skulle en vinst i Svenskt Travderby inför ögonen på familj, vänner och hemmapublik vara en höjdpunkt i karriären.

– Det är en så stor talang och jag vet hur bra han är. Det ska bli så j–la häftigt.

Publicerad måndag 28 augusti 2023.