Summer Meeting tillbaka – start på lördag

Summer Meeting är tillbaka.

På lördag, i samband med Jägersros STL–dag med uttagningslopp till Paralympiatravet,  drar säsongen igång.


Det handlar om första försöket i Summer Meeting Monté med 50 000 SEK till vinnaren och där 100 000 NOK väntar i finalen på Bjerke i samband med Oslo Grand Prix den 11 juni.

– Dessutom får vinnaren i Oslo en direktplats i Åby Monté Trophy där vi har 250 000 kronor i förstapris, berättar Jon Walter Pedersen, vd och sportchef på Åbytravet. Samma sak med Stayerserien där den som samlar flest poäng erbjuds en plats i Åby Stora Pris (på bilden ovan ser ni Björn Goop och Moni Viking efter den känslosamma segern förra året).

Summer Meeting är ett samarbete mellan Åbytravet, Jägersro, Halmstadtravet, Charlottenlund och Bjerke. Tanken bygger på försöks– och finallopp utspridda på de olika banorna. Det är höga prispengar, från 100 000 SEK ända upp till 1 500 000 SEK i finalloppen. Allt för att stärka samarbetet och för att få ett ökat sportsligt utbyte mellan banorna.

– Ökat resande, gästande hästar och höga prispengar ökar givetvis intresset för tävlingsdagarna, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist. Vi uppskattar verkligen Summer Meeting.

Summer Meeting syns vid de olika banornas större dagar under den absolut bästa delen av säsongen, serien startade redan 2014 men fick ett avbrott under pandemirestriktionerna. Nu kan också fansen, hästägarna och andra intresserade resa med för att följa sina favoriter runt på de olika banorna.

– Vi har fått en jättefint samarbete mellan banorna och kan erbjuda väldigt bra prispengar, förklarar Pedersen.

Summer Meeting satsar inte bara på hästägarna och tränarna utan har också en riktad satsning mot ungdomarna i sporten genom Summer Meeting Talents sponsored by Melander Stable. Vinnaren av finalen i serien får en studieresa till USA som sponsras av Marcus Melander Stable.

– Det är väldigt uppskattat och det känns bra att kunna lyfta fram den unga generationen i vår sport, avslutar Jon Walter Pedersen.

Summer Meeting startar på lördag och sedan händer det saker fram till början av november.

image7g17p.png

Publicerad torsdag 20 april 2023.